30 / 04 / 2024

Depremden dolayı zarar gören hayvanlar için et ve süt kurumundan duyuru! Ücretsiz bakılacak!

Depremden dolayı zarar gören hayvanlar için et ve süt kurumundan duyuru! Ücretsiz bakılacak!

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi sonrası Et ve Süt Kurumu, depremden zarar gören üreticilerin ellerindeki hayvanlarının kesim ve bakımı ile alakalı önemli bir ilan yayınladı.



Et ve Süt Kurumu, deprem sahasındaki yetiştiricilerin hayvanları ile alakalı önemli bir karar aldı. Buna göre depremden zarar gören üreticilerin sahipsiz kalmış veya bakım imkanı olmayan hayvanları Et ve Süt Kurumu tarafından alınarak, kesimlik hayvanların kombinalarda kesileceği, genç veya gebe hayvanların da TİGEM
 işletmelerine sevk edilerek bakım ve beslenmelerinin yapılacak. 


Konuyla alakalı olarak yapılan ilanda şunlar kaydedildi: "Depremden etkilenen üreticilerimizin sahipsiz kalmış veya bakım imkanı olmayan hayvanları ET VE SÜT KURUMU aracılığı ile mahallinden alınmakta, kesimlik hayvanlar kombinalarımıza, genç veya gebe hayvanlar ise bakım ve beslenmesi için TİGEM işletmelerine sevk edilmektedir"

Depremden dolayı zarar gören hayvanlar için et ve süt kurumundan duyuru! Ücretsiz bakılacak!

"Et ve süt kurumu" terimi Türkçe olarak "Meat and dairy drying" olarak çevrilebilir. Bu terim, et ve süt ürünlerinin kurutulması sürecini ve ürünlerinin uzun süreli muhafazasını ifade eder. Kurutulmuş et ve süt ürünleri, uzun süreli taşıma ve depolama kolaylığı sunar ve uzun süreli saklama süresine sahip olduğundan, yiyecek tedariki için önemli bir rol oynar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön