21 / 05 / 2024

Depremden etkilenen 4 ilde Toplum Yararına Program için 29 bin 280 kişilik ek kontenjan!

Depremden etkilenen 4 ilde Toplum Yararına Program için 29 bin 280 kişilik ek kontenjan!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketlerinin yaralarını sarmak için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya Toplum Yararına Program kapsamında 29 bin 280 kişilik kontenjan tahsis edildiğini açıkladı. 



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, başta Hatay olacak şekilde 11 şehrin tamamını eski, üretken günlerine döndürene kadar canla başla çalışacaklarına vurgu yaptı ve burada iş insanlarının desteklerinin çok önemli olduğunun altını çizdi. 

Devlet olarak sağladıkları teşvik ve desteklerle iş insanlarının girişim ve üretimleriyle bu zor zamanların üstesinden gelineceğine inandığına dikkat çeken Bakan Vedat Işıkhan, "Özellikle depremde hasar gören, yıkılan, iyileştirmeye ihtiyaç duyan iş yerlerimizi, atölyelerimizi, çalışma alanlarımızı yeniden inşa ediyoruz. Hatay'da şu an 4 bine yakın iş yerinin bakımı, onların iyileştirme ve yeniden inşa etme süreci hızla devam etmektedir" dedi ve iş yerleri iyileştikçe, kentin çalışma hayatının da canlanmaya devam edeceğini ve Hatay'ın eski, verimli ve güzel günlerine geri döneceğini söyledi. 

Depremden etkilenen 4 ilde Toplum Yararına Program için 29 bin 280 kişilik ek kontenjan!

4 ilde 29 bin 280 kişilik TYP kontenjanı tahsis edildi 

Toplum yararına çalışma programlarının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Vedat Işıkhan, söz konusu açıklamasında "Sel, deprem gibi afetlerin olumsuz etkilerinin giderilmesi için bu programları etkin şekilde kullanmaktayız. Ortaya çıkan felaketin hemen ardından çok hızlı bir şekilde TYP programlarını tahsis ettik" ifadelerine yer verdi. 

Işıkhan, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketlerinin yaralarını sarmak için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya şehirlerine 29 bin 280 kişilik TYP kontenjanının tahsis edildiğini söyledi.

Bu basın toplantısında da bu 4 şehre görülen ihtiyaç üzerine bölgede hızla toparlanma sürecine katkıda bulunmak için ve kamu hizmetlerini aksatmadan sürdürmek amacıyla da ilave kontenjan tahsisinin yapıldığını aktaran Işıkhan, "Hatay'ımıza ve diğer illerimize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Nilüfer Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık iş yeri! 

Brent petrolde son durum ne? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 14 Temmuz 2023 brent petrol fiyatı

Başak Traktör bahçe, tarla ve kompakt traktör fiyatlarını açıkladı! En ucuz traktör 986 bin TL'den başlıyor...

Hububat ve bakliyat ihracatı, ilk yarıda 5 milyar doları aştı! 


Geri Dön