Kent Haberleri

Depremden zarar gören okullar yıkılıyor!

İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremden sonra birçok binada hasar meydana geldi. Eğitim binalarında da oluşan ciddi hasarlar nedeniyle çoğu okul tahliye edildi. Tahliye edilen okullardan bazıları güçlendirilirken bazıları da yıkılmaya devam ediliyor…

İstanbul’da geçtiğimiz ay ya­şanan 5.8 şiddetindeki deprem nedeniyle birçok okulda hasar meydana gelmiş ve 20’ye yakın okuldaki öğrenciler farklı okul­lara taşınmıştı.

Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre, deprem nedeniyle eğitime ara verilen okullardan bazıları yıkılmış durumda bazıları da hâlâ yıkıl­mayı bekliyor.

Özellikle Gaziosmanpaşa’da­ki Vefa Poyraz Anadolu Lisesi, ağır hasarlı olmasına rağmen yıkılmamış. Bu okulun öğrenci­lerinin taşındığı Aliya İzzetbegoviç İlkokulu’nda ilk haftalar veliler, çocuklarının lise öğren­cileriyle aynı okulda eğitim al­masını istemediği için bu duru­ma tepki göstermişti. Ancak zi­yaret ettiğimiz Aliya İzzetbegoviç İlkokulu’nda görüştüğümüz veliler ve öğrenciler sorunların çözüldüğü belirtiyor.

Bu velilerden Zeynep Tın­maz “Şu an hiçbir sorun yaşa­mıyoruz. Ders giriş, çıkış saatleri düzenlendi, kimse çakışmıyor. Aynı şey bizim de başımıza ge­lebilirdi. Onlar bizim misafiri­miz, idare ediyoruz” dedi.

Lise öğrencisi Elif Aydinç ise “İlk haftalar sorunlar yaşandı. İlkokul velileri bizi istemiyordu ama zaman geçtikçe onlar da bizi anladı. Artık bir sorunumuz yok” diye konuştu.