27 / 04 / 2024

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.



Türkiye’nin deprem gerçeğini her gün hatırlaması gerektiğine vurgu yapan Tolga Öztoprak, “Depremi, deprem olduğunda hatırlayıp zaman geçtiğinde unutmak, yokmuş gibi davranmaktan kaçınmalıyız.'' diyerek, depreme dayanıklı binalar inşa ederek kayıpları en aza indirmek için üretmeye; eğitime ve bilinçlendirme çalışmalarına destek verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

DEPREME KARŞI BİLİNÇLENİLMESİ GEREKİYOR

Tolga Öztoprak, “Deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmemiz ve yapı güvenliğimizi en yüksek derecede sağlayacak depreme dayanıklı yapılaşmayı hayata geçirmemiz gerekiyor. Türkiye dünyanın en aktif deprem kuşaklarından biri üzerinde yer alıyor ve 85 milyona ulaşan nüfusun yüzde 98’lik bölümü, deprem kuşağı üzerinde yaşıyor. Toplumsal olarak depreme karşı bilinçlenme düzeyini en üst seviyelere çıkarmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

SAĞLAM YAPILAR İÇİN TEK ŞART: GERÇEK BİR DENETİM

Tolga Öztoprak , deprem sonrasında yapılan araştırmalarda standartlara uygun projelendirilen, projeye uygun nitelikli yapı malzemeleri tercih edilen ve gerçek bir denetimden geçen binaların sağlam bir şekilde ayakta durduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Tolga Öztoprak ayrıca "Standartlarına uygun üretilen malzemenin, tekniğine uygun şekilde yerinde kullanılmasını sağlar, yerinde denetim ve kontrol hizmeti almalarını zorunlu hale getirirseniz depreme dayanıklı ve sağlam yapılar oluşur, aslında kural çok basit ve adımlar çok net” dedi.

DEPREME KARŞI YAPILAŞMADA YAPI MALZEMELERİ ÖNEMLİ

Tolga Öztoprak, depreme dayanıklı yapılaşmada yapı malzemelerinin önemine dikkat çekerek “Deprem esnasında binalar, yapı ağırlığı ile orantılı biçimde depremden etkilenirler.

Daha hafif binalar inşa ettiğinizde binaya etkiyen deprem yüklerini, deprem risklerini de azaltmış oluyorsunuz. Bunun için hafif yapı malzemesine ihtiyaç var.  Biz Ytong olarak bu konuyu kurulduğumuz günden bu yana önemsiyor ve duvar bloklarımızı daha hafif hale getirmek için AR-GE çalışmaları yapıyoruz.

 Örneğin geçtiğimiz yıl piyasaya çıkardığımız Ytong 0,08 duvar bloklarımız  sağlamlığından ödün vermeden standart gazbeton bloklara göre daha hem daha hafif hem de ısı yalıtım performansı daha yüksek bir malzeme. Tüm üreticileri bu bilinçle üretmeye ve binalarımızı hep birlikte iyileştirmeye davet ediyoruz.” dedi

30 bin metrekarelik bir konut projesinin iş kalemi süreleri!

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat mühendislerinden maaş isyanı!

Geri Dön