Kentsel Dönüşüm

Depremin etkilediği Adıyaman Besni'de kalıcı konutların yapımı devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Besni ilçesinde, afetzedeler için inşa edilen inşa edilen kalıcı konutlardaki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yaşanan depremlerin ardından yapılan çalışmalarda bin 872 hak sahibinin belirlendiği ilçede yapımına da başlanan deprem konutlarından 235'inin inşaatı tamamlandığı belirtildi. Kura çekimleri gerçekleştirilen konutlardan 107'si ise depremzede hak sahibine teslim edildiği kaydedildi.

Diğer projelerin de tamamlanması için 7 gün 24 saat esasına göre çalışmaların yürütüldüğü şantiyeler, görüntülendi. Buna göre, anahtarını teslim alan hak sahiplerinden Mustafa Güler, gazetecilere, depremlerde evinin ağır hasar alarak yıkıldığı belirtildi.

Kısa süre içerisinde yeni evlerine kavuştukları için mutlu olduklarını dile getiren Güler, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğimi ve ona minnet duygumun olduğunu söylemek istiyorum. Depremde bizi yalnız bırakmadı, kaybettiğimiz evlerimizi bize yeniden inşa ederek teslim ettiler. Çok zorlu bir süreçti. Bunu da en iyi şekilde devlet ve millet olarak atlattık." dedi.

Buna göre, kısa sürede evinde yeni yaşamına başlayacağını da söyleyen Güler, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Anahtarlarımızı teslim aldık, kısa süre içerisinde taşınacağız. Biraz temizlik işlerimiz var. Onları da tamamlayınca yeni hayata başlayacağız." diye ifade edildi.

İstanbul'un kan donduran deprem senaryosu: 47 bin bina ağır hasar alacak!

Deprem araştırmacısı açıkladı: 7,4’lük Yedisu depremi Malatya ve Adıyaman'ı etkiler mi?

Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş uyardı: Kahramanmaraş depremi büyük depremin habercisi mi?

Ege Denizi'nde 4.0 büyüklüğünde deprem oldu!