15 / 05 / 2024

Depremzedeler konutlardan çıkarılmalarına tepki gösterdi!

Depremzedeler konutlardan çıkarılmalarına tepki gösterdi!

Kocaeli'de, 17 Ağustos Marmara Depreminin ardından 2001 yılında Irak Hükümetinin katkılarıyla yapılan "Irak Arızlı Konutları"nda oturan bir grup depremzede, konutlardan çıkarılmak istenmelerini Kocaeli Valiliğine yürüyerek protesto ettiler



Sabri Yalım Parkı'nda toplanan yaklaşık 15 kişilik grup, slogan atarak Kocaeli Valiliğine doğru yürüyüşe geçti. Polis ekiplerinin güvenlik önlemi altında Valilik önüne gelen gruptakiler adına açıklama yapan Çisem Uğur, 17 Ağustos Marmara Depreminde yakınlarını, "canlarını" kaybeden, enkaz altında kalan depremzedeler olarak konutlardan çıkarılma korkusu yaşadıklarını belirtti.

Bugünkü İl Genel Meclisi toplantısının tek gündem maddesinin kamu lojmanı olarak kullanılmak istenen Irak Arızlı Konutları'nda oturan depremzedeler olduğunu ifade eden Uğur, toplantıyı mahalle sakinleri adına Çetin Kavşut'un izlediğini bildirdi. Kavşut ise toplantıda Arızlı sakinleriyle adeta alay edildiğini, zaman zaman CHP ve AK Parti'li meclis üyeleri arasında gergin anlar yaşandığını dile getirerek, depremzedelerin toplantıda AK Parti'li meclis üyelerince adeta "işgalci" gibi gösterildiklerini savundu.

"Kimseden sadaka istemiyoruz, depremzedeyiz, hakkımız olanı istiyoruz" diyen Kavşut, kamu lojmanı olarak kullanılan Arızlı konutlarında bürokratlar yerine depremzedelerin oturması gerektiğini savundu. Topluluk, valilik girişi önünde bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. Bir süre önce Irak Arızlı Konutları'nın bir bölümü lojman olarak kamu çalışanlarına tahsis edilmişti.
AA


Geri Dön