15 / 05 / 2024

Depremzedelerden polisler hakkında suç duyurusu!

Depremzedelerden polisler hakkında suç duyurusu!

Kocaeli'de, Irak Hükümeti'nin yardımıyla yaptırılan konutlardan çıkmak istemeyen depremzedeler, dün yaşanan arbedede polis ekiplerinin kendilerini darbettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu



Kocaeli'de, Marmara Depremi sonrası kimsesiz ve kalıcı konutlardan hak sahibi olmayan depremzedeler için Irak Hükümeti'nin yardımıyla yaptırılan konutlardan çıkmak istemeyen depremzedeler, dün yaşanan arbedede polis ekiplerinin kendilerini darbettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu

Kocaeli Adliyesi önünde toplanan depremzedeler adına konuşan Recep Uğur, 15-19 Ağustos arasında Arızlı Mahallesi'ndeki kalıcı konutlara bazı bürokratların taşınmasının, kendilerini adeta "çıldırttığını" söyledi.

Siyasi otoritenin, mülkiyetleriyle ilgili yasal bir mevzuat geliştirmesini istediklerini ifade eden Uğur, şöyle konuştu:
"Depremin 10. yılına denk gelen bugünlerde, devletimiz, sosyal devlet olma ilkesinden ne kadar uzakta olduğunu göstermiştir. Depremzedenin mülkiyetini gasbeden bir anlayış, bürokratları günaşırı siteye getirerek çok büyük bir
insanlık suçunun altına imza atmıştır. Biz devletten hibe istemiyoruz, hibe edilen konutların gasbedilmemesini istiyoruz."
Konuşmanın ardından 20'yi aşkın depremzede, polis ekiplerinin kendilerini darbettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesi verdi.

Marmara Depremi sonrası Arızlı mevkisinde yaptırılan 230 konuta, kalıcı konutlardan hak sahibi olamayan ancak depremde ailelerinden birden fazla kişiyi kaybeden depremzedeler yerleştirilmişti.

Kocaeli Valiliği ve Özel İdare Müdürlüğü, 5 yıllık süre sonunda depremzedelere, oturma sürelerinin dolduğunu, daireleri boşaltmaları gerektiğini bildirmişti. Boşaltılan bazı konutlar, vali yardımcıları ile daire müdürlerine
lojman olarak verilmişti.

Konutlardan çıkmak istemeyen bazı depremzedeler, zaman zaman protesto gösterileri yapmıştı. Depremzedeler, dün konut alanının girişine barikat kurarak bürokratların lojmanlara girişine engel olmaya çalışmıştı. Bu sırada yolu açmaya çalışan polis ekipleri ile depremzedeler arasında arbede yaşanmıştı. (AA)

İlgili haber:

Kocaeli'deki depremzedeler için 206 konut yapılacak

Kocaeli'ndeki depremzedelerin konutlardan çıkmama tepkisi


Geri Dön