Genel

Depremzedelere nasıl destek olabiliriz? İşte AFAD’ın depremzedelere yardım için SMS ve hesap bilgileri

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizde birden hissedilen deprem felaketi bütün ülkeyi üzüntüye ve yasa boğdu. Hem bireyler hem kurumlar bölgede felaketten etkilenen vatandaşlarımız için seferber oldu. Peki, bölgeye nasıl destek olabiliriz? İşte, bağış noktaları…17'de 7

Kahramanmaraş'ta bugün sabah saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde yaşanan ve 10 şehirde birden hissedilen deprem felaketinin yansımaları devam ediyor. Bölgede sabah saatlerinin ardından saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana gelirken, depremin Kahramanmaraş başta olmak üzere, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay, Diyarbakır ve Kilis’de büyük yıkımlara, hasarlara ve can kaybına yol açtığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Koordinasyon Merkezi’nde basına yaptığı açıklamada, 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldığımızı belirtirken, can kaybının nereye kadar yükseleceğinin bilinmediğini dile getirdi.

Bölgede deprem sonrası artçı sarsıntılar sürerken, şu ana kadar üç tanesi 6’nın üzerinde olan 100’den fazla sarsıntının yaşandığı belirtildi. Vatandaşlar, hasarlı binalara girmemeleri konusunda valilikler tarafından uyarılırken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremzedelere yardım etmek isteyenler için SMS ve banka hesap bilgilerini paylaştı.

KISA MESAJ İLE BAĞIŞTA BULUN!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 şehrimizi etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında afetzedelere yardım etmek isteyenlere yönelik kamuoyunu bilgilendirdi. AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, afetzedelerin acil gereksinimlerinin karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalara destek vermek isteyenlerden yoğun talep aldıklarını belirterek bu nedenle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduklarını aktardı.  

AFAD’dan yapılan açıklamada, depremden etkilenen illerde yürütülen çalışmalara destekte bulunmak isteyenlerin 'DEPREM' yazıp 1866'ya SMS yani kısa mesaj göndererek 20 lira bağışta yapabileceği belirtildi. Açıklamada, ayrıca deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için banka hesap numaraları üzerinden de bağış yapılabileceği belirtilerek, kuruma ait bağış hesapları da paylaşıldı.

Bağış hesaplarına, dileyenler AFAD'ın, 'https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2' internet sitesinden de ulaşabilir.

İŞ DÜNYASI ACİL TOPLANDI

Öte yandan Karamanmaraş merkezli ve 10 şehrimizi etkileyerek büyük yıkımlara neden olan deprem felaketi üzerinde iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları da acil toplantıya çağrıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonrası yapılacak acil yardımları görüşmek üzere, işçi, işveren, memur, esnaf ve üreticileri temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak toplanarak bir araya geldik. Camialarımızı harekete geçirerek yardımları deprem bölgesine en hızlı şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.