Kent Haberleri

Depremzedelere son dakika müjdesi: Ekim'de 8 bin konut daha teslim edilecek! 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ekim ayında 8 bin deprem konutunun hak sahibine verileceğini belirtti ve yeni konut inşalarındaki son durumu açıkladı. İşte detaylar...

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, beraberindeki Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, kentteki çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Er, toplantıda, Malatya'yı ayağa kaldırıp sorunlarını çözmeye odaklandıklarına, siyasi polemiklerden uzak durup Malatya'nın menfaati için çalıştıklarına dikkat çekti. 

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te deprem kentlerindeki belediye başkanlarıyla yapılan toplantıda Dünya Bankası'ndan alınan krediden belediyelere su ve kanalizasyon idareleri üzerinden hibe şeklinde verilecek bütçeden Malatya'nın 155 milyon avro pay alacağını belirten Sami Er, Malatya'nın altyapı eksiklerini giderme anlamında önemli bir ihtiyaca bu şekilde yanıtlayabileceklerinin altını çizdi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, tek önceliklerinin insanların kalıcı konut ve işyerine kavuşmaları olduğuna dikkat çekti. 

"Malatya kamuoyu bana yardımcı olsun, Malatya'yı iki senede ayağa kaldırırım. 3 bin konut hazır, Ekim'de toplamda 8 bin konutun teslimi yapılacak" ifadelerini kullanan Sami Er, kendisi geldiğimde rezerv alanlardan sadece çarşı ve Kışla Caddesinin ihale edilmiş olduğunu, bugün ise 15 rezerv alanını 49'a yükselttiklerini, haftada 2-3 TOKİ ihalesi yapıldığını, bunların hepsinin tek tek TOKİ ile görüşmeleri sonucunda olduğunu dile getirdi. 

Er, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum'un gelmesiyle, çok hızlı bir atraksiyon aldıklarının altını çizdi ve "AFAD üzerinden 4-4,5 milyar lira gibi ekstra bir hibe aldık" dedi. 

Sami Er, kuzey çevre yolunun 2025 yılında tamamlanacağına ve buraya yeni bir otogar binası inşa edeceklerine, diğer taraftan da deprem konutlarının yapıldığı İkizce bölgesinin adeta 100 bin nüfuslu bir ilçe olacağına ve buranın altyapı çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekti. 

Er, rezerv alanlarda 9 bin 800 konut ve 6 bin 400 iş yerinin inşasının devam ettiğini, şehrin çeperlerinde de 23 bin 163 konutun ihale edildiğinin ve bir kısmının inşasına başlandığının, 12 bin 675 köy evinin ise ihale edilip bir kısmının yapımının devam ettiğinin altını çizdi. 

Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki lüks villasına yıkım kararı!

2 milyar TL’ye yakın borcu olan Bodrum Belediyesi’nin bin 800 mülküne haciz kondu!

Benzine tam bu kadar indirim geliyor! İstanbul, İzmir, Ankara güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?