30 / 04 / 2024

Dersim Turizm Yatırımları Projesi hazırlandı!

Dersim Turizm Yatırımları Projesi hazırlandı!

Dersim Turizm Yatırımları Projesi kapsamında Munzur Dağı'nda kış turizmine yönelik 5 yıldızlı otel, Munzur Çayı üzerinde 60 yataklı 3 butik otel ve dinlenme tesisi amaçlanıyor.



Tunceli Üniversitesi, bir çok akademisyenin katkısıyla Dersim Turizm Yatırımları Projesi hazırladı. Dersim Turizm Yatırımları Projesi kapsamında Munzur Dağı'nda kış turizmine yönelik 5 yıldızlı otel, Munzur Çayı üzerinde 60 yataklı 3 butik otel ve dinlenme tesisi, Munzur suyu kıyısında günü birlik ve konaklamalı ziyaretleri artırmak, sertifikalı mesleki eğitimler verme, Türkiye ve dünyaya Tunceli'nin doğal ve ibadet yerlerini tanıtmak amaçlanıyor. Projelendirilen konularda yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı girişimciler ile kamu kurum ve kuruluşlarına üniversite tarafından ücretsiz fizibilite desteği sunulacak. Konuya ilişkin senato üyeleri ve daire başkanlarıyla birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, çözüm süreciyle birlikte yeniden kucaklaşma, yeniden kaynaşmanın olduğunu, kendilerinin de süreçle birlikte yeni bir şeyler söylemek istediklerini kaydetti.

Tunceli'nde turizm anlamında yatırım yapmak isteyenlere ücretsiz fizibilite desteği verileceğini kaydeden Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, "Bizim ortaya koyduğumuz bu yol haritasında yerli, yabancı özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşları kimler buraya gelip yatırım yapmak istiyorsa üniversite rektörlüğü olarak ücretsiz fizibilite desteği sunmayı, bölgesini ve yerini saptamayı taahhüt ediyoruz." dedi. Projenin hayata geçirilmesi planlanan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda 9 baraj ve HES projesinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Boztuğ, "Tuncelililer Munzur ve Pülümür Vadisi'ndeki barajlara karşı. O zaman hükümetimize ve devletimize düşen Tuncelili kardeşlerimizle oturup diyalog kurmak. Bu konuda ya Tuncelili kardeşlerimiz ikna olacak ya da devlet ve hükümetsel mekanizmalar ikna olacak.

Ekonomi Gazetesi

Geri Dön