Kent Haberleri

Dev altyapı projesi için Japonlar Osmaniye'de!

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve İLBANK arasındaki anlaşma ile 'Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında Osmaniye'ye 600 km kanalizasyon ile 40 km yağmursuyu hattı döşenecek....


Bu dev projenin ön fizibilite toplantısı geçtiğimiz günlerde Başkan Kadir Kara'nın katılımları ile Ankara'da yapılmıştı. Geçtiğimiz gün Osmaniye'deki Suriyeli sığınmacıların durumunu incelemek için ilimize gelen Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi ile birlikte JICA yetkilileri de Osmaniye'ye geldi.


Japonya Büyükelçisi ve JICA yetkilileri ile oğle yemeğinde biraraya gelen Başkan Kadir Kara, proje ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Başkan Kadir Kara, "Japon kredisi ile Osmaniye'nin tüm altyapı sorununu tamamen çözeceğiz" dedi. Proje kapsamında Osmaniye'ye 600km kanalizasyon ile 40km yağmursuyu hattı döşeneceğini ifade eden Başkan Kadir Kara, yemekli toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. 


JICA Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito, İLBANK aracılığı ile Türkiye'de; bakanlıklar, belediyeler, özel idareler gibi kuruluşların birçok projesine finansman desteği sağladıklarını söyledi. Destek sağlanan projelerde altyapı ve çevre ile ilgili projelerin ağırlıklı olduğunu ifade etti.


Osmaniye Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Belediye Başkanı Kadir Kara, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito, Danışman Miyuki Konnai, tercüman Bayza Nur Yörükoğlu ve diğer yetkililer katıldı. Yemek sonrası Başkan Kadir Kara, misafirlerine çeşitli hediyeler taktim etti.


Osmaniye Belediyesi