05 / 05 / 2024

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.



MÜŞTERİ KAZANIMINDA REKOR

Baştuğ, önemli zorluklara sahne olan 2022’nin, Garanti BBVA içinse çok başarılı geçtiğini ve tüm alanlarda öncülüklerini pekiştirdiklerini vurguladı.

Tüm performans göstergelerinde seneyi hedeflerinin üzerinde tamamladıklarının altını çizen Baştuğ, “Türk Lirası kredilerde sektördeki payımızı artırarak özel bankalar arasındaki liderliğimizi devam ettirdik” diye konuştu.

Sektörel kredilerin kendileri için de büyümenin öncüsü olduğunu bildiren Baştuğ bireysel kredilerde ise özel bankalar arasında geleneksel hale gelen liderliklerinin devam ettiğini ve özellikle destek kredilerinde gösterdikleri güçlü performansla öne çıktıklarını söyledi.

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Bilançolarını ise ayırdıkları karşılıklarla güçlendirdiklerini aktaran Baştuğ, mobil aktif müşteri sayısının 12,6 milyona ulaştığını ve hızla dijitalleştiklerini belirtti. Bilançolarını oldukça dengeli yönettiklerinin de altını çizen Baştuğ, nakdi ve gayrinakdi toplam 778 milyar liralık kredi portföylerinin yüzde 78’inin reel sektöre, yüzde 22’sinin bireysel müşterilere verdikleri desteklerden oluştuğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön