Altın & Gümüş

Dev kurumdan altın için yeni açıklama! Nefesler kesildi! Altın Fiyatları önümüzdeki aylarda bu kadar olacak....

Altın fiyatları küresel piyasalarda güçlenen resesyon endişeleri arasında yön arayışına devam ederken dev kurumdan altın ile ilgili yeni açıklama geldi. Altın fiyatları önümüzdeki aylarda bu kadar olacak...  Uluslararası piyasalarda ABD ekonomisindeki daralma verisi ve Fed'den gelen şahin açıklamalar altın fiyatlarının yönünü etkiliyor

Son dakika altın fiyatları piyasaların gündeminde yer almaya devam ediyor.  Uluslararası piyasalarda ABD ekonomisindeki daralma verisi ve Fed'den gelen şahin açıklamalar altın fiyatlarının yönünü etkiliyor. Ons altın tarafından 1830-1810 dolar aralığında işlem görmesi teknik beklentilerin iyileşmesine yardımcı oluyor.

Peki altın fiyatları ne olacak? Altın yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatları ne olacak? Dev kurum açıkladı...

Altın fiyatları FED'in şahin yorumları eşliğinde ani iniş çıkışlar yaşamaya devam ediyor. Ons altın şu dakikalarda 1800 dolar seviyesinin altına geriledi ve  1794 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise 976 liradan işlem görüyor. 

 

Altın fiyatları için analistler ilk destek 1810 dolar ardından 1800 dolar psikilojik destek seviyesi olarak görüyor. Mayıs ayının en düşük seviyesi 1786 dolar takip edilecek Analsitelere göre ons altında 1845 dolar bandı kırılırsa 1880 dolara doğru bir yükseliş yaşanabileceğini öngörüyorlar.

ALTIIN İÇİN POZİSYON ALIN

TD Securities, altın piyasalarında yukarı harekette bir süredir ertelenme yaşandığını belirtiyor. “Şahin bir Fed rejimi durgunluk korkularıyla çatışırken sarı metal iki yöne çekiliyor” diyen TD stratejistleri, “Altın yatırımcısı stagflasyon baskısına göre pozisyon alırken, kalıcı enflasyonun daha fazla faiz artışını körükleyebileceğini de akıllarında akıllarından çıkarmamalı” uyarısı yaptı.

ALTIN FİYATLARI ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA...

Dünya Gazetesi'nden Evrim Küçük’ün haberine göre, Jeopolitik gerilimler, arz kıtlığı, yüksek enflasyon ve zayıf ekonomik görünüm giderek belirginleşirken merkez bankaları bu gergin ortamda para politikalarını sıkılaştırıyor. Ancak zayıflayan ekonomik verilerin yıl sonuna kadar faiz beklentilerinin düşmesine neden olabileceğini söyleyen Erste Group, yatırımının 3. çeyrek portföyüne altını da dahil etmesini tavsiye ediyor. Avusturya merkezli finans kurumu, Temmuz-Eylül döneminde bir ons altının 1.880 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.

1 Temmuz 2022 altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ne kadar?

Piyasa Kahini İslam Memiş hiç dolar ve gram altın almayanlara yeni hedefi açıkladı! İşte toparlanma dönemi

Altın fiyatları düştükçe düştü: Bu seviyeden sonra fiyatlar patlayabilir uyarısı