09 / 05 / 2024

Devlet müjdeyi verdi! Başvuranlara aylık 2 bin 300 lira verilecek

Devlet müjdeyi verdi! Başvuranlara aylık 2 bin 300 lira verilecek

Yarın okulların açılmasıyla milyonlarca öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak için devlet ailelere 2 bin 300 lira destek ödemesi yapacak. Peki öğrenciler için yapılacak olan bu destek ödemesinin başvuru şartları neler?



Devlet ihtiyaç sahibi ailelere, çocukların okul ve kırtasiye masraflarını karşılayabilmeleri adına 2 bin 300 lira destek ödemesi yapacak.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile başvuruların nereden gerçekleştirileceği ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti veriyor.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre çocukların okul masrafları ve ihtiyaçlarının giderilmesi için başvuru şartlarını karşılayabilen ailelere destek ödemesi yapılacak.

Bakan Yanık yaptığı açıklamada , "SED'den faydalanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos 2022 ödemesi olarak toplam da 328.311.460 TL yatırdık" dedi. Yanık, bu yardımdan yararlanan toplam 140 bin civarı aile olduğunu ve ortalama yardım miktarının 2 Bin 337 TL olduğunu bildirdi. 

Devlet müjdeyi verdi! Başvuranlara aylık 2 bin 300 lira verilecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön