04 / 05 / 2024

Devlet ormanlarındaki karayolu binaları bedelsiz devredilecek!

Devlet ormanlarındaki karayolu binaları bedelsiz devredilecek!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlan kanun ile birlikte Orman Kanununa geçici madde eklenerek, devlet ormanlarındaki karayolu binaları Karayolları Müdürlüğüne bedelsiz devredilebileceği kararı alındı.



6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.


Kanun ile birlikte Orman Kanununa geçici madde eklenerek, devlet ormanlarındaki karayolu binaları Karayolları Müdürlüğüne bedelsiz devredilebileceği kararı alındı.


GEÇİCİ MADDE 10

Bu maddenin yürürlük tarihinden önce Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından erişme kontrolü uygulanan karayollarında yapılan, işletilen, işlettirilen veya yap-işlet-devret modeli esas alınarak yaptırılan ve işlettirilen binalar ile hizmet tesisleri ve bakım işletme tesisleri, erişme kontrolü uygulanan karayolunun müştemilatı sayılır. 


Bu bina ve tesislerin Devlet ormanlarında bulunması hâlinde Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Karayolları Genel Müdürlüğüne devrine bedelsiz olarak izin verilir.




Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun tam metni!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön