18 / 05 / 2024

Devlet ormanlarındaki karayolu binalarının devri

Devlet ormanlarındaki karayolu binalarının devri

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlan kanun ile birlikte Orman Kanununa geçici madde eklenerek, devlet ormanlarındaki karayolu binaları Karayolları Müdürlüğüne bedelsiz devredilebileceği kararı alındı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları güncellendi! Emekliler dikkat! Yeni maaşlar e- Devlet'te!

Milyonlarca SSK ve Bağ-KUR emeklileri, ocak ayında ilk yüzde 37,57 oranındaki artışın ardından ek olarak yüzde 11.68 puanlık refah payı ile güncellendi. Emekliler dikkat, yeni maaşlar E-DEVLET'e yansıdı. İşte emeklilerin güncel maaşları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet korumasındaki gençlerin kamuya atanmasındaki son tercih 15 Aralık...

Devlet korumasında yetişen gençlerin, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi ve yerleştirilmesi için tercih işlemleri 15 Aralık 2023' kadar yapılabileceği açıklandı. İşte haberin detayları...

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…

Facebook'ta Amazon Ormanları'ndaki arazilerin satışı yasaklandı!

Facebook'un e-ticaret platformu Marketplace üzerinden Amazon Yağmur Ormanları'nda arazi satışının yasaklandığı açıklandı. 

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Dünya şokta! 'Altın nehirleri' göründü!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından yayımlanan fotoğraflar Peru'da Amazon yağmur ormanlarındaki yasadışı altın madenciliğinin boyutlarını ortaya çıkardı.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangar kiraya verilecek!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangarı kiraya verecek.

Batman-Hasankeyf karayolu güzergahına 10 katlı konut siteleri geliyor!

Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki yeni imar alanına 10 katlı konut siteleri inşa edilecek. 4 bloktan meydana gelecek 10 katlı bir konut sitesinin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı söyleniyor.

İğneada'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Kırklareli'nde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü longoz ormanlarındaki kaçak yapılar yıkıldı...

90 yaşındaki kadın 2 katlı evini devlet hastanesine verdi!

Manisa'nın Demirci ilçesinde ikamet eden 90 yaşındaki Kadirye Tekerlekli, 2 katlı evini devlet hastanesine verdi.

İstanbul ormanlarında 315 kaçak yapı yıkılacak!

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'da devlet ormanlarında 315 kaçak yapının tespit edildiği bildirildi. Valilik, 14 ilçe belediyesine yazı gönderdi...

Pendik D-100 Karayolu ile sahil arasındaki bölüme ilişkin plan askıda!

Pendik İlçesi, D-100 Karayolu ile Sahil Arasında Kalan Kısma ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıya çıkarıldı.

Devlet ormanlarındaki karayolu binalarının devri Haberi

Devlet ormanlarındaki karayolu binalarının devri

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.


Kanun ile birlikte Orman Kanununa geçici madde eklenerek, devlet ormanlarındaki karayolu binaları Karayolları Müdürlüğüne bedelsiz devredilebileceği kararı alındı.


GEÇİCİ MADDE 10

Bu maddenin yürürlük tarihinden önce Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından erişme kontrolü uygulanan karayollarında yapılan, işletilen, işlettirilen veya yap-işlet-devret modeli esas alınarak yaptırılan ve işlettirilen binalar ile hizmet tesisleri ve bakım işletme tesisleri, erişme kontrolü uygulanan karayolunun müştemilatı sayılır. 


Bu bina ve tesislerin Devlet ormanlarında bulunması hâlinde Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Karayolları Genel Müdürlüğüne devrine bedelsiz olarak izin verilir.




Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun tam metni!



Işıl Seren...