02 / 05 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet korumasındaki gençlerin kamuya atanmasındaki son tercih 15 Aralık...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet korumasındaki gençlerin kamuya atanmasındaki son tercih 15 Aralık...

Devlet korumasında yetişen gençlerin, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi ve yerleştirilmesi için tercih işlemleri 15 Aralık 2023' kadar yapılabileceği açıklandı. İşte haberin detayları...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında bakanlığın kuruluşlarında yetişmiş hak sahibi 1044 genç, kamu kurum ve kuruluşlarda istihdam edileceği duyuruldu. Buna göre, tercih işlemleri 15 Aralık 2023 saat 23.59'a kadar www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleşecek.

Hak sahiplerinin işlemlerini gerçekleştirebilmek için e-Devlet Kapısı'na giriş şifresine sahip olması gerekiyor. Daha önce bu şifreyi edinen hak sahiplerinin yeniden şifre almalarına gerek bulunmuyor. E-Devlet Kapısı giriş şifresi bulunmayanlar PTT şubelerinden şifre alabiliyor.

Bu konuda, hak sahipleri, tercih kılavuzuna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sayfası www.aile.gov.tr veya www.turkiye.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Ayruca, Bakanlık, devlet korumasında yetişmiş gençleri Sosyal Hizmetler Kanunu uyarınca kamuda istihdam ediyor. Bu kapsamda yılda üç kez mayıs, eylül ve aralık aylarında kamu kurum ve kuruluşlarına atama yapılacağını bildirdi.

SED NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemidir.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet korumasındaki gençlerin kamuya atanmasındaki son tercih 15 Aralık...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI KİME BAĞLI?

Söz konusu kurum, 13.11.2004 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5256 sayılı Teşkilat Kanunu ile Başbakanlığa bağlı Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü olarak yeniden yapılandırılmıştır.

SOSYAL HİZMETLER NEYE BAKAR?

Ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda sorunları olan kişi, grup ya da toplulukların sıkıntılarını tespit ederek çözümlemelerine yardımcı olan sosyal hizmet uzmanı; kişinin, ailenin ya da toplumun çevresinde kendinden bağımsız olarak gelişen olumsuz koşulları ortadan kaldırmasına destek olur.

Hangi bölüm mezunları Sosyal Çalışmacı olabilir?
Üniversitelerin lisans düzeyinde eğitim veren İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi veya Sağlık Yüksekokullarının sosyal hizmet bölümlerinden mezun kişiler sosyal çalışmacı/sosyal hizmet uzmanı unvanını alırlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet 3.708 TL sosyal destek ödemesi yapacak...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

Aile Bakanlığı açıkladı! Çocuklu ailelere her ay para desteği sürüyor...

Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?

 


Geri Dön