28 / 04 / 2024

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılı için sosyal yardım programlarını açıklarken 750 TL ulaşım alanındaki mali yardımı da açıkladı. Türkiye'de artan enflasyon nedeniyle devlet, çeşitli yardım programlarını vatandaşlar için uygulamaya devam ediyor. Eğitim Yardımları kapsamında yer alan Ulaşım Giderleri Yardımı da belirli şartlar dahilinde vatandaşlar için sunulacak.

 Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Başvuru koşulları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 25 yaş ve altındaki öğrenciler için 750 TL'lik yardım sundu. Bu yardım için bazı koşullar belirlenmiş olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamında hak sahipleri için sunulacaktır. Aynı zamanda 25 yaş ve altında olanların eğitim gördükleri illerin aileleriyle yaşadıkları illerin farklı olması gerekmektedir.

Öğrenciler, ailelerini ziyaret etmek veya okullarına dönmek için yılda toplam dört bilet kullanma hakkına sahip olacaklardır. Bu noktada yıl boyunca iki gidiş ve iki dönüş bileti kullanarak aileleriyle bir araya gelebileceklerdir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön