29 / 04 / 2024

Öğrencilere ulaşım desteği müjdesi! Ulaşım desteği ne kadar? Ulaşım desteği ne zaman verilecek? 22 Ekim 2022

Öğrencilere ulaşım desteği müjdesi! Ulaşım desteği ne kadar? Ulaşım desteği ne zaman verilecek? 22 Ekim 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu üniversite öğrencilerine ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? Bu başvurular nereden ve nasıl yapılacak? 2022 ulaşım desteği hakkındaki tüm detaylar…



“Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak?” sorusunun cevabı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Senede iki defa ödenmesi planlanan bu destek hile ilgili ilk açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Ulaşım desteği ücreti ve ödeme tarihleri ile ilgili olarak açıklamaları ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptı. Peki, Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? Üniversite öğrencileri için ulaşım desteği başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM DESTEĞİ MÜJDESİ

10 Ekim 2022 Pazartesi gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerini sevindirecek haberi şu şekilde açıkladı:

"Bir müjde de üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği vereceğiz. Ailelerinden uzakta şekilde eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri yaptıkları için ulaşım desteği vereceğiz. Senede iki kez verilecek bu destek sebebi ile ailelerin yanına gidip gelebilmelerini sağlayabileceğiz."

ÜNİVERSİTE ULAŞIM YARDIMI BAŞVURULARI NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Üniversite öğrencilerine verilecek olan ulaşım desteği başvuruları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir açıklamada bulundu.

Bakan Yanık, senede iki defa verilecek ulaşım desteği ile ilgili olarak şu şekilde konuştu:

"Bizim yapmış olduğumuz sosyal yardımların, sosyal desteklerin bütününün dayandığı mevzuat 3294 sayılı kanun. Bu programımızda ise ilk defa uygulanan bir destek. Sosyal yardım faydalanıcısı olan ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar ise 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak, ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine senede iki defa gidiş dönüş biletlerini biz vereceğiz.

Öğrencilere ulaşım desteği müjdesi! Ulaşım desteği ne kadar? Ulaşım desteği ne zaman verilecek? 22 Ekim 2022


Geri Dön