29 / 04 / 2024

2 bin 500 liralık doğal gaz desteği hesaplara yattı mı? Doğal gaz desteği ne zaman verilecek?

2 bin 500 liralık doğal gaz desteği hesaplara yattı mı? Doğal gaz desteği ne zaman verilecek?

Devlet tarafından verilen doğal gaz desteğinin ne zaman verileceği son derece merak konusu. Peki doğal gaz desteği ne kadar? Doğal gaz desteği ne zaman verilecek? İşte detaylar…



Devlet eli ile birlikte verilen “doğal gaz desteği ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? Doğal gaz desteği bugün yatacak mı, doğal gaz desteği yarın yatar mı?” sorularının cevapları son zamanların en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. E-Devlet aracılığı ile alınacak başvuruların ne zaman sona ereceği ve aynı zamanda bir sonraki ödemelerin de ne zaman yapılacağı bir diğer merak konusu. Devlet eli ile verilen doğal gaz desteği başvuruları 5 Eylül 2022 itibarı ile hesaplara yatmaya başladı. Peki, doğal gaz desteği ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Doğalgaz desteği bugün, yarın hesaplara yatar mı?

DOĞAL GAZ DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Doğal gaz destek ödemelerinin ekim-kasım aylarında ihtiyaç sahibi olan kişilere verilmesi bekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz destek ödemeleri için yapmış olduğu açıklamada şu açıklamaları kullandı:

"Bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre de 950 lira - 2 bin 500 lira arasında kademe kademe ödemesi gerçekleştiriyoruz.

Başvurular 5 Eylül 2022’de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olmak gibi şartlar vardı. Bu kapsamı büyüttük, kiracılar da faydalanıyor. Kişinin, faturasını PTT’ye götürmesi yeterli. Sayısı ise belirlenmesinin ardından ödemeler ekim-kasım gibi gerçekleşecek."

DOĞAL GAZ DESTEĞİ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvurusu e-Devlet üzerinden alınmakta. Yardım başvurusunda bulunmak için e-Devlet'in, 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresine erişim sağlayınız.

 2 bin 500 liralık doğal gaz desteği hesaplara yattı mı? Doğal gaz desteği ne zaman verilecek?


Geri Dön