30 / 04 / 2024

Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? Ulaşım desteği kimlere verilecek? Ulaşım desteği nedir?

Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? Ulaşım desteği kimlere verilecek? Ulaşım desteği nedir?

Geçtiğimiz hafta açıklanan üniversite öğrencilerine ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? Ulaşım desteği başvuruları nereden ve nasıl yapılacak? 2022 ulaşım desteği hakkındaki tüm ayrıntılar…



“Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak?” sorusunun yanıtı arama motorlarında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Yılda iki kez ödenecek olan bu destek ile ilgili ilk açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geçtiğimiz hafta geldi. Ulaşım desteği ücreti ve ödeme tarihleriyle ilgili olarak açıklamaları ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık gerçekleştirdi. Peki, ulaşım desteğinin başvuruları ne zaman başlayacak? Üniversite öğrencileri için verilen ulaşım desteği başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM DESTEĞİ MÜJDESİ

10 Ekim 2022 Pazartesi gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerini mutlu edecek haberi şu cümleler ile duyurdu:

"Bir müjde de üniversite öğrencilerimize vereceğim. Ulaşım desteği sağlayacağız. Ailelerinden uzak bir şekilde eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda iki defa verilecek bu destek nedeni ile ailelerin yanına gidip gelebilmelerini sağlamış olacağız.”

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Üniversite öğrencilerine verilecek olan ulaşım desteği başvuruları sebebi ile de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir takım açıklamalarda bulundu.

Bakan Derya Yanık, yılda iki kez verilecek olan ulaşım desteği ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bizim yapmış olduğumuz sosyal yardımların ve sosyal desteklerin bütününün dayanmış olduğu mevzuat 3294 sayılı kanun. Bu programımızda da ilk defa uygulanan bir destek. Sosyal yardım yararlanıcısı olan ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar da 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak, ailelerinden uzak bir şekilde eğitim gören üniversite öğrencilerine yılda iki defa gidiş dönüş biletlerini biz vereceğiz.

Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? Ulaşım desteği kimlere verilecek? Ulaşım desteği nedir?


Geri Dön