12 / 05 / 2024

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…



 Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Uygunluk kriterleri

Yardım paketinden faydalanmak isteyenler şu kriterlere uyum sağlamak zorundadır:

  • 18 yaş üzerindeki öğrenciler 

  • Yasal kısıtlaması olan öğrenciler

  • 25 yaşındaki öğrenciler

  • Ailesinin ikamet ettiği ilden farklı ilde örgün eğitim gören öğrenciler

Bu yardımdan sadece 3294 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen kriterlere uyan kişiler yararlanabileceklerdir. Dolayısıyla en temel kriterler arasında 18-25 yaş arasındaki aile ikametinden farklı adreslerde örgün eğitim gören öğrenciler yer almaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu yardım için belirlenen miktar 750 TL'dir. Bu ulaşım desteği ile öğrenci ve ailelerin mali yükünün hafifletilmesi amaçlanmaktadır. Böylece eğitimlerine devam eden öğrenciler yol masraflarını bir nebze olsun azaltacaklardır. Tüm detaylar ilgili bakanlığın resmi sitesinde yer almakta olup bilgiler, yardımdan yararlanmak isteyen kişileri yönlendirmektedir.

Aile Destek Paketi programı yerine vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı Temmuz 2023 kime verilecek? Hemen bakın

Ev hanımlarına yönelik 3.700 TL destek ödemeleri başvuru şartları ve detayları!

Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman yapılacak? Süresi uzatılan 2023 yeni ay Aile Destek parası ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön