Kent Haberleri

Devlet Su İşleri personel alımında Nisan 2023 müjdesi geldi! Sınavsız, mülakatsız alım yapılacak! Kaçırmayın!

Devlet Su İşleri personel alımında resmen Nisan 2023 müjdesi geldi! Sınavsız, mülakatsız alım... Bu personel alımını aman kaçırmayın...Konu ile ilgili olarak gelen son dakika haberine göre Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımı yapacağını açıklamıştı

Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler için son dönemlerde peş peşe ilanlar da yayımlanmaya başladı. Konu ile ilgili olarak gelen son dakika haberine göre Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımı yapacağını açıklamıştı. Gerçekleştirilecek olan alımlar sınav ve mülakatın olmayacağı belirtildi.

Devlet Su İşleri personel alımında resmen Nisan 2023 müjdesi geldi! Sınavsız, mülakatsız alım... Bu personel alımını aman kaçırmayın...

Kamupersonelinet'te yer alan habere göre, Devlet Su İşleri sürekli işçi kadrosuna çok sayıda personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu başvurular İŞKUR üzerinden online bir biçimde gerçekleştirilecek. Verilen bilgilere göre, söz konusu alımlara ilişkin yapılan açıklamada sınavsız noter huzurunda çekilen kura ile yapılacağı belirtildi. 

DSİ PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLAR

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş ya da İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde bildirilen şartları taşıyor olmak


2) 18 yaşını doldurmuş olmak.

3) Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 4. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa dahi Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, güveni kötüye kullanma, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almamak.

5) DSİ Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda hâlihazırda görev yapanlar belirtilen kadrolara müracaat yapmayacaklar. Yapmaları durumunda atamaları yapılmayacak.

6) 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ve ilgili mevzuatı uyarınca yapılan arşiv araştırması sonucuna göre atamaya engel hali olmamak.

7) İşe göndermede öncelik hakkına sahip olanların anılan Yönetmelik’in 5. maddesinin 1. fıkrasında bildirilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmaları gerekiyor. İşe göndermede öncelikli olma hali yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecek olup diğer adaylar ile birlikte aynı şartlarla kuraya tabi tutulacaklar.

8) Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi olmamak. – Çalışmasına engel olacak aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığı diğer ifadeyle hastalığının/engel durumunun bulunmadığı, arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporuna sahip olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan talep edilecek) – Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporuna sahip olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan talep edilecek)

Milli Emlak'tan 91 bin liraya konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!

Doların 9 gün sonraki yönü resmen belli oldu! Hemen tek tek açıklanan bu son dakika detayına bakın!