01 / 05 / 2024

Devlet yurtları ile el konulan özel yurtlar meclis gündeminde!

Devlet yurtları ile el konulan özel yurtlar meclis gündeminde!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, devlet yurtlarının kapasitelerine ve el konulan özel yurtların akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Devlet yurtları ile el konulan özel yurtlar meclis gündeminde!


Devlet yurtlarının kapasitelerine ve el konulan özel yurtların akıbetine ilişkin CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı. Bayraktutan önergesindeki soruları Başbakan Yıldırım'a sordu.


"Ülkemizde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin özellikle kendi illeri dışına çıkmak zorunda kalan yüksek öğrenim gören öğrencilerin yurt sorunları mevcuttur." şeklinde açıklamalarda bulunan Bayraktutan, "Geçmiş yıllarda Hükümet ile Cemaatin yakın ilişkiler içinde olmasından dolayı Devlet yurtlarına önem verilmemiş bu kulvar boş bırakılmış, devlet yurtları inşa etmeyince cemaatler ihtiyaçlara cevap vermek adına birçok yurt açmıştır. Öğrencilerde mecburiyetten bu yurtlara yerleşmek durumunda kalmıştı.


Ayrıca üniversite -yerleştirme kontenjanlarının her geçen yıl artması ancak öğrenci sayısına göre yurt inşa edilmemiş olması öğrencileri ve ailelerini zor duruma düşürmektedir." dedi. Bayraktutan bu bağlamda 6 soru sordu.


Bayraktutan'ın soruları

1- Ülkemizde devlet yurtlan kaç kişiye konaklama imkanı vermektedir? İl il açıklar mısınız?


2- Mevcut devlet yurtları yeterli gelmekte midir? Yeterli değilse eksik ne kadardır? Bu eksikliği telafi etmek adına ne gibi çalışmalarınız mevcuttur?


3- 2017 yılında kaç devlet yurdu inşa edilip kaç öğrencinin konaklaması sağlanacaktır? Bu yurtlar hangi illerde olacak ve ne zaman hizmete açılacaktır?


4- Devletimizin el koyduğu FETÖ’ya ait yurtların sayıları ve öğrenci kapasiteleri ne kadardır?


5- Devletimizin el koyduğu FETÖ yurtlarının başka bir cemaatlere devredilmesi yönünde gizli bir çalışmaların olduğu iddiaları doğru mudur?


6- El konulan FETÖ yurtlarının isimleri nelerdir? Hangi illerde hani kurumların hizmetine bağlanmıştır?





Geri Dön