15 / 05 / 2024

Devlet yurtları kapasitesi

Devlet yurtları kapasitesi

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, devlet yurtlarının kapasitelerine ve el konulan özel yurtların akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'da konut kiraları uçtu! Öğrenciler ne ev ne yurt bulabiliyor!

Üniversitelerde yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla beraber  öğrenciler barınma telaşına girdi. Öğrenci sayısı 10 milyona yaklaşırken devlet yurdu kapasitesi sadece 800 bin olarak kalırken; barınma sorunları katlanmaya başladı. İşte son durum...

Edirne'nin yeni devlet hastanesi TBMM'nin gündeminde!

Edirne'nin Enez ilçesine yapılan devlet hastanesinin kapasitesi ile personel ve fiziki durumu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Kahramankazan'a 150 yataklı devlet hastanesi!

Ankara Kahramankazan'da inşa edilmesi planlanan 150 yataklı devlet hastanesi için çalışmalar başladı. Kahramankazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde 60 yatak kapasitesi mevcut.

Devlet yurtları ile el konulan özel yurtlar meclis gündeminde!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, devlet yurtlarının kapasitelerine ve el konulan özel yurtların akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Büyükçekmece Beykent Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Büyükçekmece İlçesi Beykent'te yeni devlet hastanesi hizmete açıldı. 7 katlı hastanenin 300 yatak kapasitesi var.

FETÖ'nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!

FETÖ’ye hizmet eden Melek İpek, adına açtığı kız yurtlarını devlet el koymasın diye hileli satışla kiraya verdi. Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi.

Manisa Selendi Devlet Hastanesi açıldı!

MANİSA'nın Selendi İlçesi'nde yapımı tamamlanan yeni Selendi Devlet Hastanesi hizmet binası 25 yatak kapasitesi ve modern görünümüyle hasta kabul etmeye başladı.

Öğrenci yurdu yatırımları son dönemde arttı!

Üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 10 milyona yaklaştı. Buna karşın devlet yurtları ve özel yurtların kapasitesi talebin çok altında. Potansiyeli fark eden yatırımcı yurt yatırımlarına yöneldi.

Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımı açısından yeni fırsat!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, Türkiye’de son yıllarda özel üniversitelerin sayısında hızlı bir artış olduğunu, ancak öğrenci yurtlarının gerek devlet gerekse özel yurt bazında aynı hızla artmadığını ifade ediyor.

Gayrimenkul sektörü rotasını öğrenci yurtlarına çevirdi!

Gayrimenkul sektörü gözlerini öğrenci yurtlarına çevirmiş durumda. Özellikle 9'u devlet 41 'i özel olmak üzere toplamda 50 üniversitenin bulunduğu İstanbul'da durum dikkat çekici.

Avrupa İnşaat Alibeyköy'de Konforist öğrenci yurdunu inşa ediyor!

Türkiye'de öğrencilerin yüzde 40'ı ikamet ettikleri şehrin dışında bir üniversitede okuyor. Yaklaşık 3 milyon üniversite öğrencisinin bulunduğu Türkiye'de devlet yurtlarında 307 bin, özel yurtlarda ise 220 bin öğrenci kalıyor...

Özel yurtlarda kalan üniversiteliler YURTKUR'a yöneldi!

AA muhabirinin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Özel yurtlarda kalan çok sayıda üniversite öğrencisi, devlet yurtlarında kalmak için YURTKUR'a başvurdu.

Suat Kılıç: Devlet yurtlarını 15 yıllığına kiralayacağız!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 65 ilde 500 ile 5 bin kişi arasında değişen kapasitelerdeki devlet yurtlarını 15 yıl süreyle özel sektöre kiralayacaklarını bildirdi.

Devlet yurtları kapasitesi Haberi

Devlet yurtları kapasitesi


Devlet yurtlarının kapasitelerine ve el konulan özel yurtların akıbetine ilişkin CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı. Bayraktutan önergesindeki soruları Başbakan Yıldırım'a sordu.


"Ülkemizde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin özellikle kendi illeri dışına çıkmak zorunda kalan yüksek öğrenim gören öğrencilerin yurt sorunları mevcuttur." şeklinde açıklamalarda bulunan Bayraktutan, "Geçmiş yıllarda Hükümet ile Cemaatin yakın ilişkiler içinde olmasından dolayı Devlet yurtlarına önem verilmemiş bu kulvar boş bırakılmış, devlet yurtları inşa etmeyince cemaatler ihtiyaçlara cevap vermek adına birçok yurt açmıştır. Öğrencilerde mecburiyetten bu yurtlara yerleşmek durumunda kalmıştı.


Ayrıca üniversite -yerleştirme kontenjanlarının her geçen yıl artması ancak öğrenci sayısına göre yurt inşa edilmemiş olması öğrencileri ve ailelerini zor duruma düşürmektedir." dedi. Bayraktutan bu bağlamda 6 soru sordu.


Bayraktutan'ın soruları

1- Ülkemizde devlet yurtlan kaç kişiye...