28 / 04 / 2024

Edirne'nin yeni devlet hastanesi TBMM'nin gündeminde!

Edirne'nin yeni devlet hastanesi TBMM'nin gündeminde!

Edirne'nin Enez ilçesine yapılan devlet hastanesinin kapasitesi ile personel ve fiziki durumu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne'nin Enez ilçesine yapılan devlet hastanesinin kapasitesi ile personel ve fiziki durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Çakırlar, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Çakırlar, ''Edirne iline bağlı Enez ilçesinde yapımı yaklaşık 4 yıl süren 10 yataklı hastane 2019 yılının son çeyreğinde hizmete alındı. Hizmete girmesine rağmen 10 yataklı hastane, aile sağlık merkezi hizmeti vermeye devam ettiği ve acil vakaların İpsala ilçesindeki 30 yataklı hastanede olduğu gibi Keşan Devlet hastanesine sevk edildiği iddiaları vardır'' diye konuştu.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar'ın soruları: 
1- Enez ilçesine yapılan 10 yataklı hastanenin yapım ve makine teçhizat maliyeti nedir?

2- Bahse konu hastanede uzman doktor var mıdır? Uzman doktor var ise uzmanlık  alanları nelerdir?

3- Hastanede toplam kaç personel vardır?

4- Hastanede makine teçhizat eksiliğinden dolayı aciliyet gerektiren ve bu sorundan dolayı yapılamayan işlemler var mıdır?

5- Enez ilçemiz yaz aylarında 100 binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu dönemlerde kalp krizi ve trafik kazalarının çokça gerçekleştiği ilçemizde, en yakın sevk edilebilecek olan Keşan Devlet hastanesi ile arası 60 kilometre civarındadır. Zamanla yarışın önemini bildiğimiz bu durumlardan hareketle Enez 10 yataklı Devlet Hastanesinin ivedilikle sorunlarının çözülüp bir an önce hizmete alınması ile ilgili bir çalışmanız var mı?


Geri Dön