29 / 04 / 2024

Devletin borçlarının faiz yükü 3 trilyon TL'ye çıktı

Devletin borçlarının faiz yükü 3 trilyon TL'ye çıktı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2021 yılı haziran ayında Devletin iç borçlarının toplam faiz yükü 668 milyar lira olduğunu hatırlatırken, bu haziranda rakamın 2 trilyon 175 milyar liraya ulaştığını dile getirdi Altay, yaptığı yazılı açıklamada “Siyasi ve ekonomik yönetim yüzünden sorunlar yaşayan



Faiz indirimi söylemlerinin sadece Merkez Bankası’nın bankalara verdiği paranın yüzde 19 olan yıllık faizinin yüzde 14’e indirilmesiyle sınırlı kaldığını belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Altay devletin, vatandaşların, şirketlerin içeriye ve dışarıya ödediği ekonomideki diğer faizlerin ise arttığını söyledi.

Erdoğan’ın Merkez Bankası’nı faiz indirmeye zorladığını belirten Altay; kamu alacaklarına ilişkin gecikme zammının aylık yüzde 1,6’dan yüzde 2,5’e yani yıllık yüzde 19,2’den yüzde 30’a çıkardığını aktardı.

HALKA VE DEVLETE ZARAR VERDİ

Engin Altay, Erdoğan’ın faiz indirimi talimatı vermesinden önce hazinenin 6 yıl vadeli tahville ortalama yüzde 19,13 faiz oranıyla borçlandığını hatırlatırken aynı vadedeki borçlanmanın bu yıl temmuz ayındaki yıllık faizinin ise yüzde 25,9 olduğunu belirtti. CHP’li vekil şu değerlendirmeleri yaptı:
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön