05 / 05 / 2024

Devletten 12 ay boyunca 600 TL'lik destek! Elinizi çabuk tutun başvuran hemen alacak!

Devletten 12 ay boyunca 600 TL'lik destek! Elinizi çabuk tutun başvuran hemen alacak!

Devlet dar gelirli ailelere desteğini sürdürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi durumu iyi olmayan ailelere 450-600 TL arasında nakit destek sağlıyor. Peki bu destekten kimler yararlanıyor? İşte detaylar...



 Devletten 12 ay boyunca 600 TL lik destek! Elinizi çabuk tutun başvuran hemen alacak!

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL,NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-devlet kapısı üzerinden ya da yaşadıkları adresin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabiliyor.

İhtiyaç sahibi herkes destekten faydalanabiliyor. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan yararlanmamış vatandaşlar da başvuru yapabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLDU?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı (T.C) olmaması,
  • Mavi Kart'a sahip olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Ailesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında bulunan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamıyor.
  • Öte yandan destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 TL'den az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 TL'nin altında gelir varsa destekten yararlanılabilir.

ÇALIŞAN VE EMEKLİLER DE BAŞVURABİLECEK...

Ahaberin haberine göre, İhtiyaç sahiplerinin dört gözle beklediği Türkiye Aile Destek Programı'nın kapsamı genişletildi. Müjdeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık verdi.

4 milyon haneye 15 milyar TL destek sağlayacak Aile Destek Programı'nın kapsamına çalışan ve emekliler de alındı.

Emekli promosyonunda çılgın artış! Bankalar kesenin ağzını açtı! Ziraat, Garanti, Vakıfbank, ING, Halkbank, TEB

BİM 19 Ağustos Cuma aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Sakın kaçırmayın! İşte 19 Ağustos 2022 BİM fiyat listesi...

Tarım Kredi indirimli aktüel ürünler: Ayçiçek yağı, et, çay, bakliyat, yumurta... İşte 17 Ağustos 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön