28 / 04 / 2024

Devletten prefabrik ev desteği detayları!

Devletten prefabrik ev desteği detayları!

Eylül ayında duyurulan özel prefabrik ev fırsatlarıyla, devletin sunduğu desteklerle uygun fiyatlarla ev sahibi olma şansını yakalayabilir ve birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. İşte güncel prefabrik evler için devletin sağladığı desteklerle ilgili ayrıntılar haberin devamında...



Son iki yıl içerisinde Türkiye'de ev sahibi olmak daha da önem kazandı. TOKİ'nin yeni bir konut kampanyası düzenlemeyeceği beklentisi, prefabrik evlerin özellikle dikkat çekici hale gelmesine neden oldu. Ekonomik fiyatları, hızlı montaj süreleri ve dayanıklılıkları ile prefabrik evler, müstakil ev sahibi olma hayali kuranlar için oldukça cazip bir alternatif sunuyor. İşte prefabrik evlerin yardımcı olduğu konular ve tüm merak edilenler...

Prefabrik ev yardımı nedir?

Prefabrik ev yardımı, 3294 sayılı Kanun'un kapsamında yer alan ve sosyoekonomik olarak  elverişli durumda olmayan bireyler ve ailelerin konut ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sunulan önemli bir destek programıdır. Bu program, son derece büyük bir ilgi ve talep görmektedir.

300 bin TL değerinde olan prefabrik ev yardımından yararlanmak için şartlar nelerdir?

3294 sayılı Kanun'un hükümleri gereğince, muhtaçlık sınırının altında gelire sahip olan ve elverişli bir konutu olmayan bireyler, en az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yetki sahibi olduğu bölgede gerçekten yaşayan ve nafaka yükümlülüğüne sahip olmayan kişiler için çeşitli desteklerden faydalanabilirler.

Devletten prefabrik ev desteği detayları!

Prefabrik ev ödemeleri ne kadar?

Basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye, orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL ve kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar destek verilmektedir.  Prefabrik ev yapımlarında ise bu yardım ödemeleri 300.000 TL'ye kadar çıkmaktadır. Betonarme ev yapımları ya da ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar ödeme yapılmaktadır.

Basit ve orta düzeydeki ev onarımları için doğrudan ödenek aktarımı sağlanmakta ve bu kaynağın 6 ay içerisinde kullanılması gerekmektedir. Ancak, kapsamlı ev onarımları ve yeni ev yapım projeleri için ödenek tahsis edildikten sonra, harcama belgeleri sunulması şartıyla bu kaynakların kullanım süresi 1 yıla kadar uzatılabilir. İlgili kişiler bu destekten yararlanabilecekler.

339 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! İşte hemen teslim 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyat listesi

Devletten herkesi ev sahibi yapacak kampanya! 200 bin TL yapı desteği veriliyor!

İmarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar?


Geri Dön