29 / 04 / 2024

Devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı!

Devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı!

Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeleri olan devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı nasıl kullanılır?



Devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı!

Devre tatil sözleşmeleri; Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeleri oluyor.


Bu sözleşmenin henüz tesis ortada yokkken imzalanması halinde ise tüketici ile yapılan sözleşme ön ödemeli devre tatil sözleşmesi oluyor.


Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi ise; Tüketicinin ayni hakka konu bir taşınmazın satış bedelini veya şahsi hakka konu taşınmazın kullanım hakkı bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcı veya sağlayıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı ya da kullanım hakkını tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmelere deniyor.


Peki, devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı süresi ne kadardır? Devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı nasıl kullanılır?


Cayma hakkı..

Devre tatil satın alan kimse imzaladığı sözleşmelerin kurulmasından itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip oluyor.


Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin, cayma hakkı süresi dolmadan, şahsi hakka konu ön ödemeli devre tatil sözleşmeleri için yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ayni hakka konu taşınmaza ilişkin sözleşmelerde ise noterlikler aracılığıyla satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmesi yeterli oluyor.


Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi nedir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön