Devremülk satışı nasıl yapılır?
Devremülk hakkının yılın belirli dönemlerine ayrılması ve 15 günden daha az süreli olmaması gerekiyor. Devremülk sahiplerinin bazı hakları bulunuyor. Peki, devremülk satışı nasıl yapılır?
Devremülk satışı nasıl yapılır?
Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapı veya bağımsız bölümün ortak maliklerinden her biri lehine bu yapı veya bağımsız bölümden yılın belli dönemlerinde istifade hakkı, müşterek mülkiyet payına bağlı bir irtifak hakkı olarak kurulabiliyor. Bu hakka devre mülk hakkı deniyor.
Devremülk hakkı ancak mesken nitelikli, kat mülkiyetine veya kat irtifakına çevrilmiş yahut müstakil yapılarda kurulabiliyor. Devremülk üzerinde bu hakla bağdaşan ayni haklar tesis edilebiliyor. Devremülk hakkı bağlı olduğu müşterek mülkiyet payına bağlı olarak devir ve temlik edilebiliyor ve mirasçılara geçebiliyor.
Devremülk hakkının yılın belirli dönemlerine ayrılması ve 15 günden daha az süreli olmaması gerekiyor. Sözleşmede aksi kararlaştırılmamışsa devre mülk hakkı sahibi bu hakkın kullanımını başkalarına bırakabiliyor. Peki, devremülk satışı nasıl yapılır?
Devremülk satışı!
Devremülk satışları, genellikle termal tesislere sahip firmalar tarafından yapılıyor. Devremülk firmaları, bir bağımsız bölüm için yılın günlere ve haftalara ayırıyor. Devremülk seçenekleri genellikle 7, 10 ve 15 günlük olarak belirleniyor. Devremülkler süresiz tapulu oluyor. Devremülk hakkı sahibi, hissesini satabiliyor, bağışlayabiliyor, takas ve ipotek edebiliyor.
Devremülk tapusu, devremülkün satın alınması ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne tescil işlemi ile alınıyor. Ödemesi tamamlanan devremülk sahibi gerekli evrakları tamamladıktan sonra tapu işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
Devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?
Öznur YASLI/Emlakkulisi.com