27 / 04 / 2024

Didem Aydın: Zorlu Center olarak mağazalardan Nisan-Mayıs'ta da kira almayız!

Didem Aydın: Zorlu Center olarak mağazalardan Nisan-Mayıs'ta da kira almayız!

Türkiye'de AVM'lerin açılması gündeme geldikten sonra, kira konusunda çeşitli tartışmalar da başladı. Zorlu Center Genel Müdürü Didem Aydın, AVM’lerin açılmasına ilişkin konuştu. Aydın, "Biz martta kiranın yarısını iade ettik. Nisanda almadık. Mayısta da almayız" dedi...



Türkiye’de alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs’tan itibaren açılması için hazırlıklar ve çalışmalar sürerken, perakende markaları daha öncesinde cadde mağazalarını açmak için çalışmalara başladı. 

Posta'da yer alan habere göre; AVM ve caddelerdeki mağazalar açılmaya hazırlanırken, sıkı hijyen önlemleri alınması hedefleniyor. Bunlar arasında denenen kıyafete 24 saat karantina ve ışın temizliği, müşteriye ateş ölçerli kontrol de bulunuyor.

Didem Aydın: Zorlu Center olarak mağazalardan Nisan-Mayıs ta da kira almayız!

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs’ta açılmasının amaçlandığını fakat henüz tarihin net olmadığını, bayram öncesi açılış için çalışıldığını ifade etti. 

Küçük, “Ancak biz daha öncesinde 8 Mayıs’ta cadde mağazalarımızı açacağız. Bir kısmını açıp tecrübe edineceğiz. Caddelerdeki 800 metrekare üzeri büyük mağazalarla başlayacağız. 40 - 50 ildeki bütün cadde mağazalarını açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Didem Aydın: Zorlu Center olarak mağazalardan Nisan-Mayıs ta da kira almayız!

Zorlu Center Genel Müdürü Didem Aydın, AVM’lerin açılmasına ilişkin bakanlığın ve Bilim Kurulu’nun kararının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bizim kapılarımız açık zaten. Market ve eczanelerimiz var. Önemli olan perakendecinin açması. Önlemlerimiz tam. Termal kamera, maske, otopark ve asansör kullanımında kısıtlamalar. Biz martta kiranın yarısını iade ettik. Nisanda almadık. Mayısta da almayız. Sonrasında da destek olacağız. Bilim Kurulu da ‘açsın’ derse markalar halk sağlığına dikkat ederek açabilirler” diye konuştu.

AVM'lere ciro üzerinden kira sistemi getirilsin!

Sinan Öncel: AVM mağazalarında 3 ay kirasız dönem olmalı!

AVM’lerin ortak alanları hizmete açılmayacak!


Geri Dön