02 / 05 / 2024

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'nin binası yenilendi!

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'nin binası yenilendi!

Aydın Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin hizmet binası baştan aşağıya yenilendi. Kooperatifin başkanlığını 15 yıldır yapan Ali İhsan Kubaliç, "Her tarafı sıfırdan yeniledik'' dedi.



Aydın Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin hizmet binası baştan aşağıya yenilendi. Kooperatifin başkanlığını 15 yıldır yapan Ali İhsan Kubaliç, "Her tarafı sıfırdan yeniledik. Banka görünümünü getirdik. Kooperatif hizmet binamızın ortaklarımıza layık, görüntü ve hizmet anlamında Didim'e, esnafımıza, kurumlarımıza yakışır şekilde olsun istedik"dedi. 


Didim'de 2000'Ii yılların başında yüzde 300 civarında zararda olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, göreve gelen Başkan Ali İhsan Kubaliç ve Yönetim Kurulu üyelerinin kararlı adımlarıyla ilçe esnafına hizmet veriyor. Geçen sene dış ön cephesi yenilenen kooperatifin bu yıl da iç donanımı baştan aşağıya yenilendi. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin hizmet binasının yeni görünümü. Didim esnafının takdirini kazandı. 


Kooperatifin tarihi hakkında bilgi veren Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, şunları söyledi: "Mevcut hizmet binamız, 1997 yılında satın alınmış, fakat daha sonraki dönemde kooperatifin takip oranının çok yükselerek, maddi olarak zor duruma düşmesi nedeniyle hizmet binası tamamlanamamış ve atıl durumda bekletilmiş. Ben 2000 yılının Nisan ayında kooperatife girerek. ikinci başkan görevinde bulundum. Bir yıl sonrasında ise kooperatifin başkanlığına seçildim." 0 yıllarda kooperatifin yüzde 300 civarında zararda olduğunu ve kredi faaliyetlerinde bulunamadıklarını belirten Kubaliç, "Biz batakta olan bir kooperatifi teslim aldık. Göreve geldiğimiz yıl içerisinde hizmet binamızı yaptırarak, kooperatifin faaliyetlerini buraya taşıdık. Bunu da kooperatife borcu olan esnaflardan alacağımız karşılığı hizmet binamızı yaptırdık. 2 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde arkadaşlarımızla beraber başarılı ve özverili çalışmalar neticesinde kooperatifin önünü açtık, durumunu iyileştirdik ve 2003 yılında tekrar kredi kullandırabilecek düzeye getirdik. 2003 yılından beri de aralıksız kredi kullandırıyoruz" diye konuştu. 


YOKTAN VAR ETTİK 


Bugünlere gelirken kolay aşamadan geçmediklerini kaydeden Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ye Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, kooperatif binasının fiziki yapısı hakkında da bilgi verdi. 

Kooperatif binası içerisinde 50 yılı arşivleyebilecek 150 metrekarelik arşive sahip olduklarını bildiren Kubaliç. "50 yıl idare edilebilecek bir arşive sahibiz. Bunun yanında 100 metrekarelik depomuz var ve büyük bir jeneratörümüz var. Kooperatifimizin hiç kimseye ve hiçbir kuruma borcu yok. Parası olan ve istikrarlı bir kooperatifiz. Bu istikrarla da çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız" ifadesini kullandı. 


"KOOPERATİFİMİZ ÖRNEK OLUYOR" 


Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin bugün Bölge Birliği içerisinde örnek gösterilecek bir kooperatif haline geldiğini ifade eden Ali İhsan Kubaliç, hem birçok gayrimenkule sahip olduklarını hem de hiçbir borcu olmayıp. hiçbir kesintiye uğramadan çalışan bir kooperatif olduklarını söyledi. Geçen sene kooperatifin ön cephesini yenilediklerini, fakat iç kısmının uzun yıllar tadilat görmediğini belirten Kubaliç, şunları kaydetti: "Rutubetten dolayı sıkıntı vardı. Bu yılda iç kısmını ortaklarımıza layık, görüntü ve hizmet anlamında Didim'e yakışır, esnafımıza, kurumlarımıza yakışır şekilde olsun istedik. Her tarafı sıfırdan yeniledik. Banka görünümünü getirdik. Biz EDİZ VERDİOĞLU yönetim olarak burada kalıcı değiliz. Ben arkamda temiz, düzgün, esnafa yakışır güzel bir kooperatif hizmet binası bırakabilirsem, parasıyla. aracıyla, gayrimenkulleriyle bir kooperatif bırakabilirsem mutlu olurum. Şuanda kooperatifimizin 14 tapusu var. Parası da var. borcumuz yok, itibarımız yerinde." Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifı'ne itimat gösteren tüm esnafa teşekkür eden Kubaliç, konuşmasını, "Burası bizim bankamız deyip para alıp, gününde ödeyen Didim'in tüm esnaflarına kendi şahsım ve yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum. Bizim onlara göstermiş olduğumuz hassasiyeti onlar da bize gösteriyor. Ayrıca merkez birliğimize ve bölge birliğimize, bizlere gösterdikleri hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum" sözleriyle tamamladı. 



Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön