09 / 05 / 2024

Didim Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Didim Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Didim’de büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan kültür merkezinin açılışı gerçekleştirdi. Özlem Çerçioğlu, konuşmasında göreve geldiklerinden bu yana Didim’e yaptıkları hizmetleri anlattı.



Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Didim’de büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan kültür merkezinin açılışı gerçekleştirdi.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, beraberinde CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile birlikte Didim’e geldi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Yeni Mahalle, Selanik Caddesi’nde bulunan Büyükşehir Belediye Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılış konuşmasının başında geçen hafta Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Didim’de oturan Elif Kanlıoğlu’nun ailesine sabır dileyen Çerçioğlu, olayda yaralanan Duygu Hardal’a da acil şifalar diledi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile Didim’in acil sorunlarını belirlediklerini ve 2015 yılı için tespitlerde bulunduklarını belirten Özlem Çerçioğlu, konuşmasında göreve geldiklerinden bu yana Didim’e yaptıkları hizmetleri anlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılı için Didim Belediyesi ile beraber altyapıya önem verdiklerini ifade eden Çerçioğlu, şunları söyledi: "Didim bizim gözbebeğimiz. Didim, ilimizin dünyaya açılan penceresi. Onun için bütün gücümüzle Didim için çalışmaya devam ediyoruz. Bugünde kültür merkezimizi açıyoruz. Şuana kadar 518 öğrencimiz oldu. Bu merkezimizde çocuklarımız daha çağdaş, daha modern, Atatürkçü gençler yetişmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz"

Konuşmasında Aydın Valisi Erol Ayyıldız’a da yüklenen Çerçioğlu, Aydın İl Özel İdaresi’nin mülklerinin Aydın’da yaşayan vatandaşların vergileriyle alındığını, bir kısmının da atalarının bağışladığı mülkler olduğunu belirtti. Çerçioğlu, "Üzülerek ifade ediyorum ki, Didim’de 100 taşınmazdan sadece mezarlık ve su depoları olmak üzere 2’si Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. En değerli otelde hazineye verildi" diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim Kültür Merkezi’nin açılış kurdelesi dualar eşliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ve CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş tarafından kesildi. Açılışta, Çerçioğlu’na Resim Öğretmeni Ulaş Çarpar tarafından kara kalemle çizilen kendi fotoğrafı hediye edildi.


"ZUMBACILAR KARŞILADI"

Kurdele kesme merasimi sonrası faaliyete geçen kültür merkezini gezen Çerçioğlu’nu, dans eğitmeni ve Zumba dansı yapan Didimli ev kadınları karşıladı. Latin müziği eşliğinde yapılan Zumba dansının ritimleri Topuklu Efe’den tam not aldı. Ev kadınlarıyla bir süre sohbet eden Çerçioğlu’na dans eğitmeni tarafından el işlemeli bir tepsi takdim edildi. Çerçioğlu, daha sonra her açılışta yaptığı gibi Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ev CHP Milletvekili Metin Lütfü Baydar ile birlikte açılışa katılanlara kavurma ve pilav ikram etti.



Hürriyet 


Geri Dön