29 / 04 / 2024

Didim Vakıflar’ın gündeminde yıkım var!

Didim Vakıflar’ın gündeminde yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran o arsa üzerine ne yapılacağı yıllardır merak konusu oldu. Alanın özelleştirileceği ya da turizme hizmet edecek bir tesise dönüşmesi bekleniyor.



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Nedim Bubik, bugünkü yazısında 'Didim Vakıflar'da hayata geçirilen yıkım çalışmalarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Didim’e ne zaman gitsem, Altınkum’da yıllardır boş duran o arsa dikkatimi çeker ve içim sızlar, eski defterleri karıştırırım.

İşte o defterlere karaladıklarımdan özetler: “İlçenin en güzel ve de en değerli yerinde bir görüntü. Kaderine terk edilmiş koskoca yer. Duvarlarla çevrili bir mezbelelik adeta. Tabelası aynen duruyor: TC Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri...

DİLERİM AVM KONDURULMAZ

Burasının ne olacağını merak ediyorum gerçekten. Özelleşecek mi, turizme hizmet edecek bir tesise mi dönüşecek? Bu paha biçilmez yerin mutlaka değerlendirilmesi gerek. Burasının yeşili bol bir kültür alanı olmasını düşlerim hep. Örneğin, içinde bir açık hava tiyatrosu, sergi alanları bulunan, vatandaşın, yerli ve yabancı turistin buluşma noktası olacak bir yer...”

BELEDİYE İŞLEMİ DURDURDU

Ve sosyal medyada son gelişmelerle ilgili, “Didim’de Neler Oluyor” ve “DidimGerçek” sitelerinden derleme: “Altınkum Yalı Caddesi’nde Didimlilerin park olmasını istediği, ancak belirsizliğini sürdüren Vakıf arazisi olarak bilinen yerdeki metruk binalar yıkılmaya başlandı. Yetkililer metruk binanın bazı hayati tehlike yaratmaya başladığını ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak yıkıma başladıkları söylendi. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yıkım için kendilerine başvuru olmadığını, önlemlerde gördükleri eksiklikler üzerine gayrı hukuki olarak başlatılan işlemi durdurduklarını açıkladı.”

DERNEKTEN TEPKİLİ AÇIKLAMA

Didim Derneği Yönetim Kurulu da konuyla ilgili bir açıklama yapmış. Vakıflar’ın arazisiyle ilgili imar planlarına derneğin yasal girişimde bulunduğu, sürecin devam ettiği belirtilen açıklamada, “Didim’in kent belleğinde önemli bir yere sahip olan Vakıflar arazisinde, halkın taleplerine rağmen gerçekleştirilmek istenen her türlü hukuksuzluğa karşı Didim’in değerlerini savunmaya devam edeceğimizi, bu anlamda verilen her türden mücadeleye destek vereceğiz” denilmiş.


Geri Dön