01 / 05 / 2024

Didim'deki İngilizler tapu mağduru oldu!

Didim'deki İngilizler tapu mağduru oldu!

Aydın'ın turistik ilçelerinden Didim'de mülk edinmek isteyen İngiliz vatandaşlarının, askeri izin belgelerinin geç gelmesi nedeniyle mağduriyet yaşadıkları, hükümetin konuyla ilgili acil çözüm üretmesi gerektiği kaydedildi



Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, yabancılara mülk edinmede gerekli olan askeri izin belgesinin yaklaşık 7 ay gibi bir sürede geldiğini, bu süre içinde bazı kötü niyetli kişiler tarafından suistimaller yapıldığının belirlendiğini bildirdi. Coşkun, Didim ile Akbük beldesinde çoğunluğu İngiliz olan yabancı uyrukluların talepleri doğrultusunda inşaat ve emlak sektörünün hızla geliştiğini, ancak 2008 yılında sektörde gerileme başladığını belirtti. Osman Coşkun, krize giren sektör temsilcilerinin, yabancılara sattıkları evleri, askeri izin belgesi gelinceye kadar üçüncü şahıslara satarak borçlarını ödemeye çalıştıklarını veya vergi borçları yüzünden mülklerin ipotek altına alınıp satışının durdurulduğunu söyledi.

Bu durumda evi alan yabancıların, parayı ödedikleri halde tapuyu alamadıklarını bildiren Coşkun, sorun nedeniyle İngiltere'nin  İzmir  Konsolosu Anthony Willy Buttigieg'in sık sık Didim'i ziyaret ettiğini, durumun dış basında da yer bulduğunu söyledi. Coşkun, "Bu insanlar her şeyden önce tanıtım elçiliği yapıyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ile sektörde yaşanan kan kaybına, bir de bu olumsuzlukların eklenmesi hepimiz için kötü. Hükümetimiz acil olarak çözüm konusunda çalışmalar yaparak, askeri izin belgelerinin tapu müdürlüklerinden verilmesini sağlamalı" dedi.

Yaşanan bu sıkıntıda İngilizlerin de hatası bulunduğunu iddia eden Osman Coşkun, bu kişilerin emlak müşavirleri dışında restoran ve kafelerden de ev aldıklarını dile getirdi. Coşkun, Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısının kanunlaşması halinde bu tür sorunların ortadan kalkacağına inandığını söyledi.
AA


Geri Dön