14 / 05 / 2024

Dikili jeotermal bekliyor!

Dikili jeotermal bekliyor!

Dikili'deki tarihi bina restorasyonlarının ve çalışmaların yaz sezonuna kadar bitmesini isteyen ilçe halkı, yine daha önce söz verilen Midilli-Dikili seferlerinin bir an önce başlamasını istedi.




Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un 1 yılını değerlendiren ilçe halkının en önemli beklentisi jeotermal oldu. Belediyenin projeleri arasında yer alan jeotermal konusunda yıllardır bir gelişme olmadığı görüşünü dile getiren vatandaşlar, otopark sorununa çözüm bulunmasını istedi. Dikili'deki tarihi bina restorasyonlarının ve çalışmaların yaz sezonuna kadar bitmesini isteyen ilçe halkı, yine daha önce söz verilen Midilli-Dikili seferlerinin bir an önce başlamasını istedi.



İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Elvan Atman (Gayrimenkul danışmanı): Başkan vaat ettiği projeleri yapmaya çalışıyor. Sular artık devamlı akıyor. Turizmin gelişmesi için var gücüyle çalışıyor. Atatürk Mahallesi'ndeki bozuk yollar, kaldırımlar yenileniyor. Tarihi yapılarımızın restorasyon çalışmaları için projeler hazırlanıyor. Hayvan barınağı yenilendi. Dikili'de gençlere yönelik gençlik merkezi inşaatı hızla sürüyor. 19 Mayıs'ta gençlere burayı hediye edecek.

Murat Erdoğan (Avukat): Başkan'ın halkla diyoloğu çok iyi. Kapısı herkese açık. Daha önce delik deşik olan ve Dikili'nin kanayan yarası İsmet Paşa yokuşu yenilendi. Belediye fırını yenilendi. Tek sıkıntımız, Dikili'nin sıcak su ile ısınamaması. Bir an önce sıcak su borularının döşenerek en geç yaz sonuna doğru jeotermal bağlantılarının bitmesini bekliyoruz.

Bilal Durmuş (Emekli): Belediyenin gelirleri Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Bu yüzden sorun yaşıyoruz. Köylerin suyu patlıyor. Büyükşehir ekibi geliyor, bağlantıyı yapıyor ancak kazdığı yeri açık bırakıyor. Başkan kendi imkanlarıyla kenti güzelleştirmek için çalışıyor. Dikili'de bir değişiklik olmadığını bakınca rahatlıkla görüyorsunuz. Ben Dikili'de bir kültür evi olsun isterim. Büyük bir konferans salonu olsun. Eğitim çok önemli, öğrenci yurdu olsun isterim. Yıllardır döşenecek diye umutla beklediğimiz jeotermalin evlere bağlanmasını acilen istiyoruz.

Ersin Güzeller (İnşaatçı): Vaat edilen hiçbir şey yerine getirilmiyor. Jeotermal döşenecek denildi ancak daha sıcak su boruları çekilmedi. Sadece kaldırım yapmakla olmaz. Bir yıl önce eski başkan vekili kaldırımları yaptı, Mustafa Başkan geldi onları söktü, yeni kaldırım yapıyor. Bunlar senin benim paramla yapılıyor. Onun dışında alternatif bir proje yaşama sokulmuyor. Altyapı sorunu, yaşlıların sorunları restorasyon sorunları öyle duruyor. Dikili'de gençler işsiz, istihdam yok inşaat sektöründe büyüme var. Belediye İmar ve Fen İşleri'nden başka çalışan yok. Hep aynı tas aynı hamam. Dikili böyle gelmiş böyle gider.

Hüseyin Adıgüzel (Çaycı): Mustafa Başkan'ı sevdiğimiz için oy attık. Belediye fırını açtı, yolları yeniledi. Gençlik merkezi yapıyor. Ayrıca gelir getirmesi için kafe tarzında yerler açmalı. Turizm açısından başlayan çalışmaları bir an önce bitirmeli. Belediyede çalışan sayısı çok. Bergama'da 50 kişi çalışıyorsa burada 100 kişi çalışıyor. Ama gelir yok. Belediyeden gençlere gelir getirecek istihdam sağlayacak projeler bekliyoruz.

Osman Tuğrul (Kahveci): Belediye Başkanı'ndan memnunuz, seçimden sonra Çandarlı hizmet görmeyecek, üvey evlat muamelesi görecek deniliyordu. Başkanımız bunu tersine çevirdi. Şu anda Çandarlı şantiyeye döndü. Her sokakta, her caddede bir hizmet var. Ayrıca temizlik personeli arı gibi çalışıyor. Çöplerimiz zamanında alınıyor. Yol yapım çalışmaları da güzel gidiyor ve devamını diliyoruz. Çandarlı'da her yaz dönemi yoğun bir trafik oluyor. Park sorununun çözülmesini istiyoruz.

Muharrem Şirin (İşletmeci): Belediyeden memnunuz. Başkan'ın halkla diyaloğu iyi. Denetimlerin sık yapılmasını olumlu buluyoruz. Dikili ve Çandarlı turizm bölgesi, o nedenle el birliği ile hareket etmeliyiz. Geçtiğimiz yaz dönemi planlı çalışmalardan dolayı yerli ve yabancı turist sayısı artmıştı. Özellikle tanıtım çalışmalarını başarılı buluyorum. İlçenin tanıtımı güzel bir şekilde yapılıyor. Midilli-Dikili seferlerinin de başlaması iyi olur.

İsmail Mestan (Emekli): Dikili'de bir hareketlilik ve çalışma var, ilçemiz köyleriyle şantiyeye döndü. Yatırım yapılmasını beğeniyorum. Yıllardır kangrene dönen yollar yapıldı. Parklar, bahçeler yapıldı. Ekmek fırını modernleştirildi. Başkan ihtiyaca göre hizmet veriyor.

Saadettin Özgen (Emekli): Belediyeden memnunum. Bazı aksaklıklar olsa da henüz erken. Her şeyin eksiksiz yapılabilmesi için zamana ihtiyaç var. Bizlere kapısı her zaman açık. Mahalleye dönüşen köylerimizin köy içi, bağ, bahçe ve tarlaya giden yollarını yapması çok olumlu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin de daha çok yatırım yapmasını arzuluyoruz.

Göksel Altınok (Emekli): "Ege'nin incisi" dediğimiz Dikili'de hizmet üretmek adına bir çivi bile çakılmıyor. İdeoloji ve siyaset yaparak Dikili'yi 21. yüzyılda köy görünümlü ilçe haline getirdiler. Daha önce 4 dönem başkanlık yapan Osman Özgüven, Dikili'yi betonlaştırdı. Bu siyasi tutumun devamı olan Mustafa Tosun da 1 yıl olmasına rağmen ne bir proje üretti ne ciddi bir çalışma yaptı. Dikili'nin kaderi bu. İdeoloji uğruna hizmet üretilmiyor. Kanalizasyonu bitmiş, suları sürekli kesilen yağmur yağdığı zaman her yeri göl olan bir Dikilimiz var. Artık yeter, hizmet bekliyoruz.

Süleyman Burul (İşsiz): Başkan'dan memnunum. İlçede birlik ve beraberliği sağladı. Ayrıca daha önce sular kesiliyordu. Dikili bundan sonra susuz kalmayacak. Başkan yol ve kaldırım çalışmalarını yapıyor. Tabii ki isteğimiz bu çalışmaların turizm mevsimine kadar bitirilmesi.




Yeni Asır


Geri Dön