İmar

Dikkat! İmar barışında süre daralıyor!

Türkiye'de 13 milyon kaçak yapının kayıt altına alınmasını amaçlayan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Uygulama kapsamında başvurular 15 Haziran tarihine kadar alınacak. 

31 Aralık 2017 tarihinden önce imara ayrıkı inşa edilmiş yapıları kapsayan imar barışı uygulamasında süre daralıyor. Vatandaşların 15 Haziran tarihine kadar başvurularını tamamlamış olması gerekiyor. 

Kamuoyunda 'İmar Barışı' ya da 'İmar Affı' olarak bilinen ve milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye bu zamana kadar milyonlarca başvuru geldi. Peki, İmar Barışı ne zaman bitecek? İmar Affı'nda son tarih ne zaman?

31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki yapıları ilgilendiren imar barışı uygulaması kapsamında kaçak yapılar için yapı kayıt belgesi alınıyor. İmar barışına bu zamana kadar başvuran bağımsız bölüm sayısı 10 milyonu geçti. 

İmar barışında 2 önemli adım

1- Yapı Kayıt Belgesi almak 
İmar Barışı'ndan yararlanmak için ilk aşamada Yapı Kayıt Belgesi alınması gerekiyor. Yapı Kayıt Belgesi almak için süre 15 Haziran tarihinde sona eriyor. 

2- Tapu alım
İmar Barışı'nın ikinci aşama ise tapu alım sürecidir. Yapı Kayıt Belgesi alan yapılar için Kat Mülkiyetli tapu alınabiliyor. 

E-devlet üzerinden imar barışına başvuru yaparken gereken evraklar: 

- Cep telefonu ve e-posta adresi
- Yapının tam adresi 
- Yapı tapuluysa ada ve parsel detayları 
- Toplam inşaat alanı
- Yapıdaki konut ve iş yeri sayısı,
- Yapının veya arsanın emlak vergi birim değeri 
- Yapının yer aldığı arsanın alanı
- Yapı sınıfı
- İmar kanununa aykırılık varsa, bu aykırılığın belirtilmesi 
- Yapının veya arsanın 1 tane fotoğrafı

10 adımda yapı kayıt belgesi başvurusu!

20 soruda yapı kayıt belgesi müracaatı!