28 / 04 / 2024

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.



6 Şubat Kahramanmaraş depreminin yaraları sarılmaya devam ederken ülke genelinde deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Gözler ise olası İstanbul depremine çevrilirken Deprem profesörü Ahmet Ercan sosyal medya hesabı X'ten depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşları uyaran Ercan'ın yaptığı paylaşımı yüzlerce beğeni alırken vatandaşlarda yorumlar geldi. İşte Ercan'ın yaptığı o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan @ovgunaercan

''İstanbul önünde kesin deprem er geç kaçınılmaz olacak. Ancak, büyüklük ile zamanı kesin bilmiyoruz. Bu bilinmezlerle 18 milyonluk kent boşaltılamaz. Ancak göç ile nüfus artışı, yeni yapılaşma durdurulur. Dar gelirli semtler öncelikli dönüştürülür.

İstanbul ile İzmir'i güncel sorunları: pahalılık, beslenme, alım gücü, ulaşım, iletişim, yeşil alan, nüfus yoğunluğu, gezi, sanat, eğitim, okuma, bağnazlık, temizlik, yalnızlık, güven, saygı, umut, yılgınlık, toplumsal çöküş, dayanıksız yapılar, enerji, su ile içme suyudur.

Türkiye'nin deprem sorunu ancak; güçlü devlet ile yurttaş ekonomisi, toplumcu devlet yapısı, eğitim, yoksulluk ile yolsuzluğun giderilmesiyle çözülür. Bunlar olmadıkça, deprem uyarıları karşılık bulamaz.''

Serdar Çakmak @uzaymimari adlı takipçiden olası depremle ilgili öenmli bir yorum yaptı: ''
Bunun için öncelikle devlet aklı ekonomi ve endüstri odağı Marmara olan durumu Türkiye geneline olabildiğince yayması gerekir. Vatandaşın büyük çoğunluğu "iş bulmak, daha iyi yaşam..." gibi düşünceler öle başta İstanbul olmak üzere Marmara'ya geliyor. 

Deprem bir yana İstanbul'un bu kadar insanı kaldıracak su kaynağı da yok. Bir sonraki el nino'yu atlatabilmemiz şu tabloya göre mucize olur.. 

Deprem konusu ise... hocam diyecek çok şey var da... yetkililerin  pek umursadığı yok ne yazık ki...''

. @internacioo adlı kullancıdan Ercan'a önemliş bir soru geldi. Ercan ise Naci Görür'ü işaret ederek bakın ne cevap verdi. İşte o soru ve gelen cevap''Hocam Sn. Naci Görür’ün yıllar önceki demeçlerinde en fazla 7 lik deprem olacağını söylediğini görüyoruz. Şimdi ne değişti de en az 7.5 luk deprem bekliyor İstanbul’da ? Bilgilendirirseniz çok seviniriz'' 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan
@ovgunaercan Kendisine sormak gerekir.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 7'den büyük deprem olabilecek yerleri tek tek açıkladı! İşte o 7 yer!


 


Geri Dön