27 / 04 / 2024

Dikkat! SGK sözleşmeli personel alımları başladı!

Dikkat! SGK sözleşmeli personel alımları başladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu sözleşmeli personel alımı tercihleri hakkında yeni detaylar gündeme geldi. 2020-KPSS Ortaöğretim-Ön Lisans puanı şartının aranacağı personel alımı için tercih işlemleri ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.



Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının sözleşmeli konumlarına, istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacak.  SGK sözleşmeli personel alımı tercihleri ile ilgili ÖSYM KPSS-2022/6 tercih kılavuzu yayımladı. Yerleştirme işleminde tercih sıralarına ve adaylar puanlarına bakılarak sözleşmeli konumlara yerleştirilecek.

SGK SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Başvurularını yapacak adaylar KPSS-2022/6 tercih kılavuzu ile müracaatlarını 18 Mart ve 24 Mart 2022 tarihleri arasında yapacaklar. Tercih işlemleri ÖSYM’nin resmi internet sitesinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak kişisel olarak gerçekleştirilecek.

Dikkat! SGK sözleşmeli personel alımları başladı!

KPSS-2022/6 TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

CNN Türk'de yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının sözleşmeli konumlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde  istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/6 Tercih Kılavuzuna saat 11.00’den itibaren ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 18 Mart ve 24 Mart 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 24 Mart 2022 tarihinde saat 23.59'a kadar devam edecek.

Tercih işlemleri, KPSS-2022/6 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak kişiye özel şekilde gerçekleştirilecektir. Adayların tercih işlemlerini yapmadan önce KPSS-2022/6 Tercih Kılavuzunu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Dikkat! SGK sözleşmeli personel alımları başladı!

SGK SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanan kılavuzda şu  ifadelere yer verildi.

"2.1.1 Bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasının 1*, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

b) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların Ek-1 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir

2.1.2 Sosyal Güvenlik Kurumuna yerleştirilen adaylar hakkında, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri doğrultusunda Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması yaptırılacaktır.

2.1.3 Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

2.1.4 Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön