Emlak Terimleri

Dikkat! Size gösterilen arsayı satın aldığınızdan emin olmak için bu yöntemi uygulayın!

Arsa satın alırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri de size gösterilen arsayı satın alıp almadığınızdan emin olmak. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, satın alınan arsanın üzerindeyken, arazinin tapu bilgisiyle uyumlu olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyleyerek o yöntemi açıkladı.

Arsa ve arazi yatırımına ilgi artıkça piyasada istenilmeyen durumlarla karşılaşma ihtimali de çoğalıyor. Arazi satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de size gösterilen araziyi alıp almadığınızdan emin olmak.

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül,   https://x.com/arifgudulcom  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tapunun fiziki konumunu doğrulamanın nasıl yapılacağını adım adım anlattı. Güdül şunları aktardı.

Tapunuzun fiziki konumu doğru mu?

Size gösterilen arsa gerçekte satın alacağınızın tapu bilgisiyle konumu örtüşüyor mu?
Size gösterilen arsanın fiziki olarak üzerindeyken bu adımları izleyerek doğrulamayı ihmal etmeyin. Bu kontrolü nasıl yapabileceğinizi adım adım açıklıyorum.

Tapu bilgilerinizi hazırlayın: Öncelikle tapu belgenizdeki parsel numarası, ada numarası, il, ilçe ve mahalle bilgilerini hazır bulundurun. Bu bilgiler, doğru kontrol yapmanız için gereklidir.

Parsel sorgu uygulamasına erişim sağlayın: Parsel Sorgu uygulamasını açın. TKGM Parsel Sorgu uygulamasını kullanarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu uygulama, tapu bilgilerinizin doğruluğunu kontrol etmenizi sağlar.

Tapu bilgilerini girin: Tapu bilgilerinizdeki il, ilçe, mahalle, ada ve parsel numarasını uygulamaya girin. Bu bilgiler, arsanızın harita üzerinde doğru konumunu gösterecektir.

Konumunuzu açın: Mobil cihazınızın konum hizmetlerini açarak bulunduğunuz yerin tespit edilmesini sağlayın. Bu adım, tapuda belirtilen konum ile mevcut konumunuzu karşılaştırmak için gereklidir.

Harita üzerinde kontrol edin: Uygulama, tapuda belirtilen parselin konumunu haritada gösterecek. Bu konum ile bulunduğunuz yeri karşılaştırın. Tapunuzun gösterdiği yer ile bulunduğunuz yerin aynı olup olmadığını kontrol edin.

Detaylı inceleme yapın: Eğer uyumsuzluk varsa, çevre özelliklerini inceleyin. Doğru yeri bulduğunuzdan emin olun. Tapunuzdaki konum ile gerçekteki konumun tam olarak uyuştuğundan emin olmalısınız.  

Resmi kurumlardan doğrulama emin olamıyorsanız, Tapu Müdürlüğü veya belediyeden aldığınız parselin konumunu doğrulatın. Bu adım, yatırımınızın güvenliğini sağlamak için son derece önemlidir.

https://parselsorgu.tkgm.gov.tr

İŞTE O PAYLAŞIM 

 

2010’da 100 bin TL olan konut  şimdi kaç lira oldu? Aradaki fark dudak uçuklattı

Mili Emlak Ankara ve Datça’da 180 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor!

Uygun fiyatlı arsa yatırımı yapmanın 8 püf noktası…

1.5 milyon TL'lik konut kredisinin faizi hangi bankada ne kadar? Konut kredisi hesaplama 2024!