01 / 05 / 2024

Dikmen Vadisi 4 ve 5. etabı ihaleyle satılacak!

Dikmen Vadisi 4 ve 5. etabı ihaleyle satılacak!

Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi 4. ve 5. etabının satışı için ihaleye çıktı. 234 bin 268 metrekarelik alan için muhammen bedel 655 milyon 950 bin lira olarak belirlendi.



Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi 4. ve 5. etabının satışı için ihaleye çıktı. 234 bin 268 metrekarelik alan için muhammen bedel 655 milyon 950 bin lira olarak belirlendi. 9 parsel alanın özel sektöre satışı, 27 Kasım'daki ihaleyle gerçekleştirilecek. Dikmen Vadisi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesinin uzun süredir tamamlanamayan bölümü satışa çıkarıldı. 4. ve 5 etaptaki 9 parsel, 27 Kasım'da yapılacak ihale ile satışa çıkartılacak. S konut, 1 tane de bölgesel ticaret alanı olmak üzere 9 ayrı parsel için yapılacak ihalenin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


227 bin 956 metrekaresi konut alanı olmak üzere toplam 234 bin 268 metrekarelik 9 parselin muhammen bedelleri 655 milyon 950 bin lira olarak belirlendi. Muhammen bedel, en düşük parselde 16 milyon 615 bin lira, en yüksek parselde ise 139 milyon 734 bin lira düzeyinde. Dikmen 4 ve 5. etap ihaleyle satılacak. Konut ve ticaret parsellerinde kat sınırlaması bulunmayacak. Satışa çıkartılan parsellerin toplam inşaat alanı ise 691 bin metrekare. Resmi Gazete'de yayınlanan şartnameye göre, ihaleyi kazananların, 5393 sayılı Belediye Kanunu uyarınca altyapı ve rekreasyon harcamaları giderine katılma zorunluluğu bulunuyor. Proje ortak gideri ödenmeden inşaat ruhsatı, yapılan binalara yapı kullanma izni verilmeyecek, su, dogalğaz ve elektrik bağlantıları yapılmayacak. 



MİMARLAR: İHALE TALAN ANLAMİNA

GELİR Dikmen'de arsaların ihale yöntemiyle satışına Mimarlar tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, u Dikmen'de ihale ile satış, kabul edilemez. Toplumsal bir sorun üçüncü şahıslara ihale edilemez. 27 Kasım'da yapılacak ihaleler Büyükşehir Belediyesi'nin aczini gösterir. Acilen ihale iptal edilmeli sorunun çözümüne dair adım atılmalı." şeklinde konuştu. Dikmen Vadisi'nde insanların yaralandığını hatırlatan Candan, "Dikmen .Vadi halkının yerinden etmek istenmesiyle sorun yaratan ve sorunu büyüten Büyükşehir Belediyesi'dir. Yapılan Dikmen Vadisi için talan anlamı taşımaktadır. Büyükşehir Belediyesi toplumsal sorumluluğunu yerine getirmeli. Uzlaşmacı bir tutumla halk katılımıyla meslek odalarının da fikrini alarak sorunu çözmeli sorunu ihale etmeye kalkışmamalı. İhaleleri iptal etmeli." dedi. 



Zaman 


Geri Dön