03 / 05 / 2024

Dilek Holding Şişli'ye 100 milyon dolarlık otel yapacak!

Dilek Holding Şişli'ye 100 milyon dolarlık otel yapacak!

Dilek Holding Karamehmet'in arazisine 100 milyon $'lık otel



Sheraton Çeşme'nin sahibi olan Dilek Holding, Şişli'de Migros'un yanında bulunan yaklaşık 50 dönümlük araziyi satın aldı. Daha önce işadamı Mehmet Emin Karamehmet'in sahip olduğu, ondan da Hollandalı bir yatırım fonuna geçen arazi, kriz nedeniyle fonun Türkiye'den çekilme kararı almasıyla satışa çıkarılmıştı. Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, araziyi Hollandalı fondan satın aldıklarını söyleyerek 320 odalı, 5 yıldızlı otel planları olduğunu açıkladı. Dilek 48 bin metrekare alan üzerinde bulunan otelin arazi bedeli dahil otele 100 milyon dolara malolacağını açıkladı.

Sheraton Çeşme'de kalanlar Ofer'in gemisiyle tatile çıkacak

Sheraton Çeşme 2010 yaz sezonuna Türkiye'de ilk kez uygulanan bir promosyonla girdi. Bu yaz Sheraton'da 1.925 TL ödeyip 1 hafta tatil yapanlara, dünyanın ikinci büyük cruise gemisinde 5 gün tatil hediye

GEÇEN yıl yaz döneminde konaklayan misafirlerini New York'ta tatile gönderen Sheraton Çeşme, bu yıl da Ofer Ailesi'nin ana hissedar olduğu cruise şirketi Royal Caribbean'la anlaştı. 1 Haziran-8 Eylül 2010 arasında Sheraton Çeşme'de 7 ya da 8 gece konaklayan misafirler, dünyanın en büyük ikinci gemisi olan Liberty of The Seas ile Akdeniz turuna gönderilecek. 7 gece konaklayanlara 4 gece 5 gün Akdeniz turu, 8 gece konaklayanlara ise 7 gece 8 günlük İskandinavya ve Rusya gezisi hediye edilecek.

750 kişi faydalanacak

Sheraton Çeşme Oteli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, şimdiye kadar düzenledikleri kampanyalarda yaklaşık 1500 kişiyi hediye tatile yolladıklarını, cruise için de 750 kişilik kapasiteleri olduğunu söyledi. Toplam 3 gemiyle yapılacak kampanyayla her gemide 250 Türk'ün yer alacağını dile getiren Dilek şöyle konuştu: "Bu, Türkiye'de bugüne kadar hiç yapılmamış bir kampanya. Normalde cruise tatilinin bedeli Akdeniz için 600 euro, İskandinavya için 750 euro. Çeşme Sheraton'da 1.925 TL ödeyip 1 hafta tatil yapanlar bu cruise'dan da yararlanacak. Ancak 7 veya 8 gecelik konaklamanın kesintisiz, 1 seferde yapılma şartı aranacak."

Çeşme Sheraton'la yaptıkları anlaşmayı bir sıçrama tahtası olarak gördüklerini ifade eden Royal Caribbean Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı Uri Schnabel de "Şirketin Türkiye temsilciliğini açtığımız 2006 yılında 1.500 kişiyi cruise ile tatile gönderiyorduk. Bu rakamı 5 bine çıkardık. Cruise Türkiye'de çok hızlı büyüyen bir pazar. Ama dünya genelinde taşıdığımız 4 milyon yolcu içinde pay oldukça küçük. Türkiye'de ilgi artıyor. Biz de burada büyümek istiyoruz. Sheraton da bizim için bir fırsat. Kampanya için çok iyi fiyatlar verdik. Burada amacımız sadece fiyat kırmak değil, kampanya sayesinde kendimizi de Türkiye'de daha iyi tanıtmak" dedi.

Türkiye'de ısrarlı

Türkiye'yi Royal Caribbean için bir kalkış noktası yapmayı planladıklarına dikkat çeken şirketin Türkiye Temsilcisi Bülent Tatlav, Mayıs 2011'den itibaren Kuşadası limanından yolcu almaya başlayacaklarını açıkladı.

Yüzen kentte AVM ve golf sahası bile var
Royal Caribbean 1.1 milyar dolar maliyeti ve 260 bin ton ağırlığıyla dünyanın en büyük gemisi olan Oasis of The Seas'i geçtiğimiz yıl denize indirdi.

Kampanyadan yararlananlar dünyanın ikinci büyük gemisi olan Liberty of The Seas'de tatil yapacak. Titanic'in 6 katı ağırlığında olan geminin kapasitesi 8 bin 500 yolcu.

Gemi, kapalı buz pateni pistinden minyatür golf sahasına, AVM'lere kadar yüzen bir şehri andırıyor.
Kerim Ülker/Vatan


Geri Dön