13 / 05 / 2024

Dilovası Yılport Limanı projesi halkın görüşüne açıldı!

Dilovası Yılport Limanı projesi halkın görüşüne açıldı!

Kocaeli Dilovası İlçesine bağlı İçmeler Mevkiinde Yılport Konteyner Terminali Ve Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Yılport Limanı projesi için ÇED süreci başladı...




Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün duyurusu;


Kocaeli, Dilovası İlçesi İçmeler Mevkiinde Yılport Konteyner Terminali Ve Liman İşletmeleri A.Ş. Tarafından Yapılması Planlanan, “YILPORT Limanı (RIHTIM Alanları, İskeleler, Depolama Alanları, İdari Ve Sosyal Üniteler Vb.) Kapasite Artışı Projesi” İle İlgili Olarak 25.11.2014  Tarih Ve 29186 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanarak Yürürlüğe Giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin, 11. Maddesi (3) Bendi Gereği “Proje İle İlgili İnceleme Değerlendirme Sürecinin Başlamış Ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu Halkın Görüşüne Açılmıştır.”


Çed Yönetmeliğinin 11. Maddesi 4. Bendinde  “ÇED Raporunu İncelemek İsteyenler, Bakanlık Merkezinde Veya İl Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğünde Duyuru Tarihinden İtibaren Raporu İnceleyerek Zamanlama Takvimi İçerisinde Proje Hakkında Bakanlığa Veya Valiliğe Görüş Bildirebilirler. Valiliğe Bildirilen Görüşler Bakanlığa İletilir. Bu Görüşler Komisyon Tarafından Dikkate Alınır Ve Bakanlıkça Yeterlik Verilmiş Kurum/Kuruluşlar Tarafından Çed Raporuna Yansıtılır.” Denilmektedir. 


Proje İle İlgili Görüş Ve Önerilerin İl Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğümüze Yazılı Olarak Bildirilmesi Halkımıza İlanen Duyurulur.  




Geri Dön