28 / 04 / 2024

Divan, 2016'ya kadar 23 otel ve 60 pastane açacak!

Divan, 2016'ya kadar 23 otel ve 60 pastane açacak!

5 yıldızlı otel zincirlerinin daha düşük fiyatlarla konaklama imkanı sunan yan markalarla büyüme modasına Divan da uydu. İstanbul, Ankara, İzmir ve Denizli'de ekonomik oteller açmayı planlayan grup, 2016'ya kadar 23 otel ve 60 pastaneye ulaşacak...



Konaklama sektöründe yarım asrı geride bırakan Divan İstanbul, eylül ayında yeni yüzüyle kapılarını misafirlerine açıyor. Aslında bu aynı zamanda Divan Otelleri için yeni bir atağın başlangıcı anlamına geliyor. Divan Otelleri'nin çiçeği burnunda CEO'su Marcos Bekhit, 2015 yılma kadar sürecek agresif bir büyüme planı içine girdiklerini vurguluyor. Divan, yurtiçi ve yurtdışında yeni oteller açmak için şimdiden harekete geçmiş. Bu yeni otellerde Divan, yatırımcıdan ziyade işletmeci koltuğunda oturacak.

Bekhit, Divan'ın pastane ve restoran anlamında da atılım yapacağını vurguluyor. Ardından da 2015 yılma kadar Türkiye genelinde 60 pastaneye ulaşacaklarını ekliyor.

Marcos Bekhit ile hem İstanbul halkına yeniden "merhaba" diyecek Divan İstanbul'u hem de grubun 2015 yılma kadar uzanan büyüme politikasını konuştuk...

Divan Otelleri ile çalışma kararınızda neler etkili oldu

Divan, otelcilik ve turizmde kendini kanıtlamış bir marka. Yerel bir zincir olduğu halde yabancı devlerle boy ölçüşecek kalitede otelcilik hizmeti sunuyor. Eylülde yeniden açılan Divan İstanbul, 56 yıllık geçmişiyle şehrin klasikleri arasında yer alıyor. İstanbulluların çoğunun bu otelle ilgili bir mazisi var. Tüm bunlar Divan Otelleri'nin CEO'su olarak kariyerime devam etme kararımda etkili oldu. Ama beni en çok cezbeden grubun büyüme politikasıydı. Grupla yaptığım ilk görüşmede de "Şayet büyümek ve yayılmak istiyorsanız ben doğru adamım" dedim. Burada profesyonel bir ekip görev yapıyor. Önce Divan markasını daha da güçlendirerek işe başlayacağız. Ardından herkese çok heyecan verecek yeni projelerimiz devreye girecek.

Bu yeni projeleri biraz anlatabilir misiniz

İlk atılımı oteller için yapıyoruz. Gaziantep ve Samsun'da otel açacağız. Adana'daki otelimiz için de imza süreci tamamlandı. Irak Erbil'deki otelimizi 2011 sonunda faaliyete geçireceğiz. Konya ve Bodrum için de görüşmelerimiz sürüyor.
Bodrum'da farklı bir konsept üzerinde çalışıyoruz. Otel ve villalar bir arada olacak. Villalarda kalanlar, aynı zamanda otelin güvenlik, temizlik, restoran, spa gibi tüm hizmetlerinden faydalanabilecek. Bodrum'da bu planladığımız projede işletmeci olmayı amaçlıyoruz. Ancak tekliflere paralel olarak yatırımda da pay alabiliriz.

Bu bahsettiğiniz artık şehir otelciliğinde de uygulanan bir sistem. Böyle bir şehir oteli planınız var mı

Evet, Gaziantep'te rezidans işleteceğimiz uygun bir arazi için arayışlara başladık. Bu rezidansların önünde yine bir Divan Oteli olabilir.

Böyle farklı konseptler konusunda başka sürpriziniz bulunuyor mu

Bu konudaki en iddialı atılımımızı bir "alt marka"yla gerçekleştireceğiz. Malum, iş seyahatlerinin sıklaşmasıyla otelde konaklamalar da arttı. Ancak özellikle iş amaçlı otellerde konaklayanların yüzme havuzu, spa, lüks restoran ya da buna benzer talepleri olmuyor. Onlar daha çok konforlu oda, rahat yatak, üstün hizmet, hızlı internet ve de daha ekonomik konaklama fiyatının peşinde. Birçok dev global otel zinciri, müşterilerin bu beklentilerinden yola çıkarak ekonomik sınıfta alt markalar oluşturmaya başladı. Birçoğu alt markalarını Türkiye'ye de getiriyor. Biz de bu tür müşterilerimize hitap eden bir alt marka oluşturarak, farklı şehirlerde bu yeni markayla hareket etmeye karar verdik. Yeni markamız için de yine yatırımcılarla işbirliği içinde olmayı planlıyoruz. Ancak Divan Otelleri de bu yeni konsept için yatırım yapacak.

Yeni markanın adına karar verildi mi

Seçenekler Divan Express, Night in, Comfort in ya da Drive in şeklinde. Halen üzerinde tartışıyoruz.

Bu markayla ilgili rakamsal hedefler var mı

2016'ya kadar bu konseptte 5 otel açmayı planlıyoruz. Öncelikli illerimiz İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Denizli. Antalya ya da Bodrum'da da ekonomik markamızla yer alacağız.

Yurtdışından Divan'a işletmeci olarak teklifler geliyor mu

Evet, genellikle o ülkede yaşayan Türk yatırımcılarımızdan teklifler geliyor. Bunların birçoğuyla görüşme içindeyiz. Yine önümüzdeki 5 yıllık dönem içinde St. Petersburg, Budapeşte, Viyana ve Berlin'den gelen teklifleri değerlendireceğiz. Bakü'den gelen yabancı bir yatırımcı da Türkiye'de yapacağı yatırımın Divan tarafından işletilmesini talep ediyor. Hedefimiz yurtdışı yatırımlarla birlikte 2016'ya kadar otel sayısını 22 ya da 23'e ulaştırmak.

Bu atılım planı pastane ve restoranlar için de geçerli mi

Divan Pastaneleri, Türkiye'nin ve hatta belki de dünyanın en kaliteli çikolatalarını üreten birkaç firmadan biri. Özellikle pastane tarafında çok büyük bir üretimimiz bulunuyor. Şu anda Türkiye genelinde 24 Divan pastanesi ve fırını bulunuyor. Bunu yine 5 yıllık süreçte 60'a çıkarmayı planlıyoruz.

Divan Restoranları için de Antalya İzmir ve Kuşadası'nda açacağımız şubelere yer arıyoruz.
Para/Marcos Bekhit


Geri Dön