27 / 04 / 2024

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.



Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu yaptığı toplantı ardından 2024 yılı fitre bedelini duyurdu. Kurul, fitre bedelinin konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak belirlendiğini ifade etti. 2024 yılı Ramazan ayı için fitre bedelinin 130 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl https://twitter.com/ozanbingoll X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı fitre miktarını hangi enflasyon oranına göre belirlediğini sordu.  

Bingöl, “Diyanet 2024 yılı fitre tutarını 130 TL olarak açıkladı. Geçen yıl bu tutar 70 TL idi. Artış oranı %85,7'dir. TÜİK'in Ocak ayında açıkladığı bir yıllık TÜFE %64,86; ENAG'ın açıkladığı ise %129,11'dir. Bu kadar farklı rakamın hangisinin doğru olduğunu bilemiyoruz ama vatandaşın iliklerine kadar hissettiği fiyat artışları, kimin hesabının yanlış olduğunu açık bir şekilde gösteriyor. Vatandaşın mutfağındaki yangını hesaba katmayan enflasyon ve bu enflasyona göre belirlenen çalışan ve emekli maaş artışları, çalışana karşı büyük haksızlıktır” dedi. Vatandaş Ozan’ın paylaşımını cevapsız bırakmadı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

 

Borsa İstanbul’da 2024’te halka arz olacak şirketler!  İşte SPK’dan onay bekleyen 40 şirket!

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 seviyesinde sabit kaldı!

 

 

 


Geri Dön