29 / 04 / 2024

Diyarbakır OSB'de doğalgaz sıkıntısı yaşanıyor!

Diyarbakır OSB'de doğalgaz sıkıntısı yaşanıyor!

Karavil şžirketler Grubu, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) doğal gaz verilmediği için üretimde büyük sıkıntı yaşadıklarını bildirdi



Karavil şžirketler Grubundan yapılan yazılı açıklamada, gruplarına bağlı Karlis Alçı Fabrikası, alçı plaka fabrikası, kalsit fabrikası, yapı kimyasalları fabrikası ve perlit ünitesinin 2011 yılı içerisinde faaliyete girdiği belirtildi.

İki yıl önce Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde yatırıma başlandığında yetkililer tarafından kendilerine yıl sonuna kadar bölgeye doğal gaz verileceğinin iletildiği bildirilen açıklamada, şöyle denildi: 'Bu sorunu çözeceklerini defalarca teyit ederek, adeta bizleri cesaretlendirdiler. Bu taahhütler karşısında gözümüzü kırpmadan yatırımlarımızı yaparak nasıl olsa işin tarafları bu sorunu çözecekler güvencesiyle, fabrikalarımızı birer birer faaliyete sokarak, beklemeye başladık.

Yatırımlarımızı gönül rahatlığı ile yaptık. Aradan 2,5 yıl geçti ve maalesef hala doğal gaz Organize Sanayi Bölgesine getirilemedi. Bizler çok zor şartlarda üretim yapmaktayız. Kaynaklarımızın büyük bir kısmı pahalı enerjiye ayırmaktayız. Yüksek maliyetler ürettiğimiz ürünlere yansımakta ve rekabet etme şansımızı azaltmaktadır. Fabrikalarımızda İstanbul ve Tekirdağ 'dan Habaş firmasından tankerlerle dökme gaz getirtilmektedir. İstanbul –Diyarbakır arası bin 364 kilometredir. Bu mesafeden yakıt getirip imalat yapmak ve serbest piyasa ekonomisinin uygulandığı ülkemizde rekabet etmenin ne kadar mümkün olduğunu takdirlerinize sunuyorum.

Bölgemizin sanayi yoksulu olduğu ve ayaklarının üzerinde durmasının ne kadar zor olduğunu en iyi sizler bilirsiniz. Gelişmişlik farkının giderilmesi, istihdamın yaratılması, rekabet edebilme şansı bulması için firmalarımızın özellikle ham madde ve yardımcı malzemeleri en ekonomik düzeyde tedarik etmesi, nakliye ambalaj, yakıt gibi ürünlerin makul maliyetlerle elde etmesi ile mümkün olmaktadır. Aksi takdirde bölgemizde sanayicinin ayakta kalma şansı yoktur.'
Milliyet


Geri Dön