03 / 05 / 2024

Diyarbakır, Suriçi bölgesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı!

Diyarbakır, Suriçi bölgesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı!

Suriçi Bölgesi 6306 Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında kentsel dönüşüme dahil oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı...



Diyarbakır kentsel dönüşümün kapsamı içine alındı. Bakanlar Kurulu Suriçi bölgesini riskli alan ilan etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Buna göre öncelikli olarak kaçak, sağlıksız ve güvensiz yapılar yıkılarak alanın tarihi ve kültürel değeri ön plana çıkarılacak. Alan içinde bulunan başta surlar olmak üzere pek çok köşk, konak, kilise, cami, han, hamam, anıt gibi tarihi yapı restore edilecek.


Boş alanlarda tarihi binalarla birlikte yeşil alan, eğitim ve sağlık tesisleri de kentin mimarisine özgün olarak yapılacak. Tarihi güzellikler ortaya çıkarılırken Diyarbakır’ın turizm potansiyelinin artırılması için destek çalışması yapılacak. Kentsel dönüşüm sürecinde Bakanlık ve büyükşehir belediyesinin yanı sıra kalkınma ajansı, yerel yönetimler, üniversite ve sivil toplum kuruluşları da aktif olarak çalışacak.


Geri Dön