29 / 04 / 2024

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nden kaçak yapılara geçit yok!

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nden kaçak yapılara geçit yok!

Yenişehir Belediyesi Eş başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş , İmar Şehircilik ve Zabıta müdürlüğüyle yapılan toplantı hakkında açıklamalarda bulundu..




Yenişehir Belediyesi Eş başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş , İmar Şehircilik ve Zabıta müdürlüğüyle yapılan toplantı hakkında açıklamalarda bulundu.


Yenişehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentin dokusunu bozan kaçak yapılara karşı ortak mücadele kararı aldıklarını belirtirken, denetimlerin sadece zabıta müdürlüğüyle sınırlı kalmayacağını aynı zamanda belediye imar ekipleri tarafından  kaçak yapıların önüne geçmek için 24 saat görev yapacaklarını açıkladı.


 

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Yenişehir belediye Eş başkanı Ülkü Baytaş ,yapılan denetimlerin daha da sıklaştırılacağını belirterek " Birim müdürlerimizle bir araya gelerek, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve nasıl bir organize yapmamız gerektiğini arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. İmar müdürlüğümüz çalışmalarını 24 saate yayarak sürdürmeye devam edecektir." dedi.


 


Ardından konuşan Eş başkan Selim Kurbanoğlu, Diyarbakır'ın geçmişten gelen tarihi bir dokusunun olduğunu belirterek, “ Her seçim döneminde kaçak yapılaşmaya dair, bir takım işler ve işlemler yapılıyor. Yenişehir belediyesi olarak gerekli önlemleri almış bulunmaktayız.


Sizlerin de bildiği gibi daha önce de Ofis bölgesi başta olmak üzere tüm mahalle ve caddelerde kentin estetiğini bozan yapıların ortadan kaldırılması için ciddi çalışmalar yaptık. Kaçak inşa edilen yapılar kentin dokusuna büyük zararlar vermektedir. Yurttaşlarımızdan kaçak yapıya yönelmemeleri konusunda dileğimiz vardır. Seçimlere yaklaştığımız bu dönemde  kaçak yapılar tekrar önümüze çıkarılmak isteniyor.Hiç bir şekilde oy kaygısıyla hareket etmiyoruz.


Kaçak ve çarpık kentleşmeye asla müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra da İmara aykırı ve iş yeri ruhsatına uygun olmayan yerlere müdahalemiz devam edecektir. Bu anlamda vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın bizlere destek sunmalarını bekliyoruz. Amacımız hep birlikte kentimizi yaşanılabilir bir seviyeye yükseltmektir Bu yönlü çalışmalarımızı kentin bütün dinamikleri ile konuşarak çözmeye çalışıyoruz.”dedi.   


Tigris


Geri Dön