27 / 04 / 2024

Diyarbakır'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Diyarbakır'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Diyarbakır ilinde Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'na yönelik olarak Bakanlıkça uygulanmak istenen nazım imar planının sebep olacağı iddia edilen tahribata ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları:

1- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların Diyarbakır ilinde depreme karşı hassa olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? Bunlardan kaçı kamu binasıdır?

2- Diyarbakır ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binaların depreme karşı dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Dayanıklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Kurum ve kuruluşlar ile il merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir? 

3- Diyarbakır ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının deprem tahrikat raporları çıkarılmış mıdır? Çıkarıldıysa sonuçları nedir?

4- Diyarbakır iline 2018 yılında Bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir? Ne kadarı harcanmıştır? 2019 yılında ne kadar kaynak ayrılmıştır?

5- Bakanlığınza bağlı kurum ve kuruluşların Diyarbakır ilinde sivil savunma konusunda yaptıkları çalışmalar nelerdir? 


Geri Dön